Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Akik járnak iskolába, kapnak

A tej–kifli program zökkenőmentesen zajlik, azok az iskolások, akik jelen vannak a tanintézetekben, megkapják a tízórait: tejet, kiflit, illetve almát és kekszet, utóbbit heti egy alkalommal, általában pénteken – mondta megkeresésünkre Henning László, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke. A program tavaly márciusban akadályokba ütközött, hiszen, amint áttértek az online oktatásra, a leszerződött mennyiséget már nem tudta kiszállítani a cég. Végül a termékek nem vesztek kárba, a kiflit, kekszet, tejet és almát a gyermekvédelmi igazgatóságnak juttatták el, és az állami gondozott gyerekek kapták meg. Ugyanakkor, mivel az oktatást leállították, több árut nem is szállítottak ki. Az alelnök azt is közölte: megkötötték idén a teljes tanévre a szerződést, de kihívás előtt álltak, hiszen szükséges egy kiszámíthatósági határ, ehhez viszont tudni kellett volna előre, hogy milyen formában fog zajlani a tanítás. 

Halasztottak az erdőperben

Tegnap a kézdivásárhelyi bíróságon tartották az Ozsdolai Láros Erdőtársulás versus a román állam és az állami erdészet között zajló per tárgyalását. A tárgyalás annyiban merült ki, hogy a bíró jóváhagyta egy új dokumentum beérkezését, majd május közepére napolta a tárgyalás következő időpontját. Mint arról már többször beszámoltunk, az ozsdolai közbirtokosság esetében egy visszaállamosítási kísérlet zajlik, ami ha megvalósul, veszélyes precedenst teremt. 

Babakocsit loptak

Március elsején két gyanús, babakocsit toló férfira figyeltek fel a járőröző rendőrök a megyeszékhelyi Tavasz utcában, akik az egyenruhások láttán megpróbáltak kereket oldani. A rendőrök a nyomukba eredtek, majd amikor utolérték őket és kikérdezték, bevallották, hogy az egyik lépcsőházból emelték el a babakocsit, kihasználva, hogy a tömbház ajtaja nyitva maradt. Az eltulajdonított gyerekkocsit visszaszolgáltatták a tulajdonosának, a két tolvaj ellen minősített lopás vádjával kivizsgálás indult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük