Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatta baróti jelöltjeit az MPE

Bemutatta baróti jelöltjeit az MPE Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyi jelöltjeinek nevesítése után a Magyar Polgári Erő (MPE) bemutatta a baróti tanácsosi helyekre pályázó személyeket. Polgármesterjelöltet Baróton nem indítanak, a független Derzsi Kázmért támogatják.

Hirdetés
Hirdetés

Akárcsak a sepsiszentgyörgyi jelöltek kapcsán, Kulcsár Terza József, az MPE ügyvezető elnöke ismét azt hangsúlyozta, egy város esetében a választóknak szükségük van alternatívára.

A tanácsosi listán indulók közül elsőként Kisgyörgy Tünde óvodaigazgató szólalt fel. Mint mondta, tősgyökeres barótiként mindig az igényes munka híve volt, az apró lépések módszerét látja a megoldás kulcsának. Sok a munka Baróton, elkel a munkás – vélekedett. „Családcentrikus politizálást akarunk”, mondta, és utalva arra, hogy egy másik szervezet jelöltje össze akarja vonni az oktatási intézményeket, kijelentette: „A mamutok halálra vannak ítélve. Az apróbb intézmények működtetése, felügyelettel, kisebb gyermekközösségek koordinálása sokkal célravezetőbb.” Bejutása esetén tanácsosi illetményét a gyermekét egyedül nevelő anyáknak ajánlotta fel.

Dr. Bán István jelenleg is tagja a Barót önkormányzati képviselő-testületének, az évek során több ízben polgármesterjelöltként is megméretkezett. Úgy látja, az elmúlt 4 évben rengeteg rossz döntés született a baróti városi tanácsban, ahol parancsra szavaznak. Nehezményezte a közpénzek különböző elő- és utótanulmányokra való költését, az adóemelést, a kommunikációs anyagok sokaságára kidobott pénzt. Bán az ellen is tenni akar, hogy a baróti vállalkozók ne kényszerüljenek Brassóba járni dolgozni, hanem meglátása szerint Baróton kell munkahelyeket teremteni. A listát vezető értelmiségiek mögé ugyanakkor munkásemberek is felsorakoztak a gyermekeik jövője érdekében, hívta fel a figyelmet.

Velencei Piroska magyartanárnő a gyermekek szempontjait tekinti elsődlegesnek. „Számukra is az lenne a legjobb, ha szüleik elégedettek lennének itthon, nem kényszerülnek arra, hogy távol keressenek megélhetést, ha korszerű iskolába járnának” – fogalmazott. A tanárnő elmondta, bár számára nem fontos a közszereplés, Babits Mihály soraira gondolva vállalta a jelölést, mert „vétkesek közt cinkos, aki néma”.

A Magyar Polgári Erő baróti listáján egyébként három nő szerepel, az önkormányzatban eddig nem volt képviselve a szebbik nem látás- és gondolkodásmódja. Mint megtudhattuk, az MPE legkevesebb öt hellyel lenne elégedett a tanácsban. A Magyar Polgári Erő ugyanakkor nem indít polgármesterjelöltet, a párt inkább a független Derzsi Kázmért támogatják.

Kulcsár Terza József elmondta azt is, Kovásznán sem indítanak polgármesterjelöltet, hogy ne veszélyeztessék a magyar esélyeket, Kézdivásárhelyen viszont harcba szállnak, miután az EMSZ visszavonta saját jelöltjét a független, de sokak által a helyi román összefogás jelöltjeként aposztrofált Imre Csaba érdekében, és alternatívát szeretnének kínálni a nem az RMDSZ-re szavazók számára.

Nyitóképünkön az MPE baróti tanácsosjelöltjei és a párt ügyvezető elnöke: Kisgyörgy Tünde, Kulcsár-Terza József, Velencei Piroska, Bán István

Fotó: Bodor Tünde

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. április 29., 14:25
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Divide et impera! Oszd meg, és uralkodj! Így lehet szétszórni a magyarságot! Két-három párt jobb, mintha csak egy lenne?! De azért kell több magyar-székely párt, mert a húsos fazékhoz nehéz hozzaférni!

  • User
   Dátum: 2024. április 29., 20:39
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Ugyan 🙂 Hova szóródik szét a baróti magyarság, ha van alternatíva a restségre, tunyaságra, nemtörődömségre? Mindenképp jó, ha van választási lehetőség! Ha értelmezni tudja: Bejutása esetén tanácsosi illetményét a gyermekét egyedül nevelő anyáknak ajánlotta fel. S Piroska és Bán sincs rászorulva a tanácsosi jutalékra. Hol a hús a fazékból, mert BéHáJé nem tett bele, az egyszer biztos.

 • User
  Dátum: 2024. április 29., 19:41
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Dr. Bán István mivel Baroti meg Kezdivasarhelyi penzugyi vezetoi posztot betolto fonokember volt hibasan jelenti ki aszt hogy Brassoba kell ceget bejelenteni mert nem igy van.Jo lenne egy kicsit utana nezne kijelenteseinek hiszen szegyen ket adminisztraciot vezeto volt fonokember letere hulyeseget beszelnie.Valoszinuleg mar tul reg hogy nyugdijas es azert nincs napi renden a dolgokkal.
  Igaz penzugyi munkassaga alatt se volt, tehat nem ujdonsag. Rongyrazas, jo megjelenes, eszoszto duma – igy lehet jo politikus is — szakaember az nem. Kb igy allnak a dolgok.Nefe Barot.

 • User
  Dátum: 2024. április 30., 14:25
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Örvendjetek, hogy vannak még, akik fel akarják rázni a porból ezt a várost, bár kétlem, hogy sikerüljön nekik.
  De legalább nem tátják a szájukat az út szélén, mint a bányásznyugdíjasok.

 • User
  Dátum: 2024. április 30., 17:07
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Tényleg TI csak rosszat tudtok mondani mindenkiről ? Ott közöttetek nincs értékes ember? Ti mindenkit csak mocskolni tudtok, rágalmazni, hazugságokkal megtűzdelve tüntettek fel név nélkül sárba taposva azon személyeket akik tenni akarnak valamit azon a lerobbant vidéken, mivel, hogy ti még olyanok se vagytok mint akiket sárba akartok tapodni. Ezért nem fejlődik Barót, ezért indult már nagyon régen az enyészet útjára a vidék, mely csak süljed ahelyett, hogy támogatnátok azt a pár személyt aki tenni is akar valamit értetek, ha ti képtelenek vagytok rá. Nem a rágalmazott emberekkel van baj, hanem veletek! Miattatok süljed egyre jobban Barót és a hozzátartozó falvak, ellentétben az Erdővidék többi településeihez képest.

 • User
  Dátum: 2024. április 30., 23:48
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Egy pártban gondolkodni nehéz Baróton. A szövetség egyszemélyes ura Gál úr megírja a tanácsosi listát majd megszavaztatja a bólogatóival. Ez lenne az egypárt rendszer nálunk. Semmi előválasztás, semmi közvélemény kikérés. Ezért kellenek más lehetőségek, hogy mindenki eldönthesse párttól függetlenül, hogy kit bízna meg. Kisváros lévén, mindenki mindenkit ismer és választhatunk. Aki pedig nem akar semmit, tetszik amit lát, az voksoljon Gál Károly listájára. Itt nem az Rmdsz el van gond, hanem a baróti szervezettel csak.

 • User
  Dátum: 2024. május 3., 7:49
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A naszmenetet beironak uzenem,alljon meg a menet es ne irigykedgyen,valositsa meg amit Derzsi,s aztan kommenteljen! Amit osszehozott magatol hozta ossze es nem mas hatan eloskodott.lopot csalt! S ha Dubaiba ment a familia,hat menjenek! Menjen on is ha tud! Mert en is mennek ha tudnek!