Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb utcát korszerűsítenek Kézdivásárhelyen

Újabb utcát korszerűsítenek Kézdivásárhelyen Kovászna megye

Elkezdődtek a kézdivásárhelyi Szőcs József utca korszerűsítési munkálatai. A városi zöldégpiachoz vezető útszakaszon szennyvízcsatornát fektetnek le, vízvezetéket cserélnek, majd az útburkolatot és a járdákat is teljesen felújítják.

Hirdetés
Hirdetés

A Mihai Eminescu utca felújításának befejezését követően Kézdivásárhely önkormányzata ezúttal a helyiek által Piacként ismert, hivatalos nevén Szőcs József utca modernizálását tűzte ki célul, ott ugyanis mindeddig nem volt szennyvízcsatorna, és az elhasználódott vízvezeték miatt gyakoriak voltak a csőtörések is.

Fotó: Farkas Áron

Bokor Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta, a szennyvízhálózat hiánya sok fejtörést okozott az ott lakóknak, ezért többen is kérték az önkormányzatot, találjanak megoldást a helyzetre. „Nagyon sürgősen meg akarjuk oldani a problémát, ezért a Conico Rt. a héten nekifogott a csatornázási munkának, majd a vízvezeték és az esővízelvezető-csatorna lefektetése következik” – magyarázta az elöljáró. Hozzátette: a munkálat ezen szakasza után a megyei útosztály nekilát az út és a járdák teljes felújításának.

Fotó: Farkas Áron

A városvezető kiemelte, a felújítás során arra törekszenek, hogy ne kelljen teljesen lezárni a közlekedést az egyirányú utcában, ott ugyanis több vállalkozás is működik, és a zöldségpiac közelsége miatt rendkívül forgalmas. „A munkát szakaszosan fogják végezni, ugyanakkor a piac megközelíthető a rendőrség melletti bejáraton is, ahol parkolásra is van lehetőség” – fejtette ki.

Fotó: Farkas Áron

A vezetékek lefektetésével megbízott vállalat egyelőre a Béke utca felőli kijáratnál kezdte meg a munkát, így a Szőcs József utca érintett szakaszát lezárták a forgalom előtt. A Dózsza György utca irányából feltovábbra is be lehet hajtani a piac bejáratáig, onnan a helyi rendőrök a hátsó kijárat felé terelik a járműveket.

Fotó: Farkas Áron

Mint arról már beszámoltunk, az önkormányzat idén a város több pontján tervezi a víz- és csatornahálózat bővítését vagy felújítását. Április végén a Luther Márton utcában kezdődik el a közművesítés, a későbbiekben pedig a Kert és az 1918. december 1. utcákban is hasonló munkálatok vannak beütemezve.

Fotó: Farkas Áron

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások