Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közművesítik a kézdivásárhelyi Luther Márton utcát

Közművesítik a kézdivásárhelyi Luther Márton utcát Kovászna megye

Április végén elkezdődik a víz- és csatornahálózat kiépítése a Luther Márton reformátorról elnevezett utcában Kézdivásárhelyen. A beruházást az önkormányzat és a Közüzemek Rt. közösen finanszírozza.

Hirdetés
Hirdetés

A Deme László Műjégpálya irányából az egyik nagyáruház parkolója felé vezető utcát az elmúlt években újépítésű családi házak népesítették be, ugyanakkor egy új egyházi óvoda is épült, így a közművesítés különösen időszerűvé vált.

A Közüzemek Rt. tájékoztatása szerint a víz- és szennyvízvezeték lefektetése április végén kezdődik meg. „Az utca teljes egészében nem volt eddig se víz, se szennyvízhálózat – ez lesz a következő hónapok egyik fontos munkálata Kézdivásárhelyen. A munkát magát mi végezzük, a beruházást pedig a polgármesteri hivatal és a Közüzemek Rt. együtt finanszírozzák. A tervek szerint kora ősszel tudjuk majd beüzemelni a korszerűen elkészített hálózatot” – fejtette ki Kozsokár Attila, a vállalat vezetője.

Az utcában az evangélikus egyház épített óvodát. Fotó: Farkas Áron

A beruházás kapcsán Bokor Tibor polgármester elmondta, azt szeretnénk elérni, hogy az olyan alapszolgáltatásokat, mint a villany, gáz, víz és csatornázás ne kelljen nélkülözzék az emberek. „Mivel a víz- és szennyvízvezeték-hálózat a város tulajdonát képezi, a szolgáltatóval együtt közös beruházást bonyolítunk le. Úgy érzem, hogy ez egy régi adósság, a törlesztése pedig nagyon is időszerű. Polgármesterként minden beruházásnak örvendek, szeretném, hogy a vízhálózat terén is egyre jobb rendszerről beszéljünk” – fogalmazott az elöljáró.

Az önkormányzat idén a város több pontján tervezi a víz- és csatornahálózat bővítését. Hamarosan a Szőcs József (Piac) utcában lát munkához a vízszolgáltató vállalat, ugyanakkor a Kert és az 1918. december 1. utcákban is hasonló munkálatok vannak beütemezve erre az évre.

Fotó: Farkas Áron

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük