Véleményfal

User
Dátum: 2022. január 21., 09:29
A cikk címe: Erősített a Sepsi-SIC
ÉRTÉKELÉS: 4

A sajat zsebukre erositenek, mert ennel ertelmetlenebb jelenseg, mint ez a sepsi sic, ritkan van. Normalis varosban, ahol a fontosabb dolgok vannak elonyben, reg megszuntek ezek a penzszivo automatak.

User
Dátum: 2022. január 21., 09:28
A cikk címe: Állami támogatást kérnek a pékek
ÉRTÉKELÉS: 0

Másfél évtizede a valodi vásárloerő is más volt, tehát a pékség nyeresége is nagyobb volt, a vásárloerő csökken, a pékség probálja a nyereségét megőrizni, a minőség csökkentésével (gyenébb anyagok, potlékok használataval).

User
Dátum: 2022. január 21., 09:24
A cikk címe: Felszámolták a piacot
ÉRTÉKELÉS: 4

Mindenki a piacot tamogatja, kikertek a lakok velemenyet, de azert azt csinalunk, amit akarunk. Ez a beszed, nesze demokracia. A kozponban a kazanhaz helyen is kb. ez lesz a forgatokonyv, ki van irva, hogy a lakok velemenyet varjak, de semmi konkret nincs, hogy mi is lesz ott, akkor mit velemenyezzenek.

User
Dátum: 2022. január 21., 09:22
A cikk címe: Állami támogatást kérnek a pékek
ÉRTÉKELÉS: 1

Szóval még csak véletlenül sem az a megoldás, hogy a városban jó kenyeret süssenek ismét a pékségekben. Ha a hal nem tud úszni akkor a víz a hülye. Az ilyennek a selejt kenyér is kár!

User
Dátum: 2022. január 21., 09:06
A cikk címe: Felszámolták a piacot
ÉRTÉKELÉS: 3

Ahogyan a holgy is emlitette a cikkben, sokan vasarolnak a Dollarpiaci zoldseg-gyumolcsosoktol.Sok nyugdijasnak kezenfekvo volt, itt beszerezni a friss arut. Orszagszinten a legdragabb a Sepsiszentgyorgy-i, kozponti piac, ha minden igaz. Mindenkeppen megoldast kelllll talalni, hogy aki eddig sok even at itt szerezte be a zoldseget-gyumolcsot ezutan is hasonlokeppen megtudja tenni.Ezt valahogy szorgalmazni kellene. Ugyanugy Costi bacsi mint a tobbi bodes maradjon , es aruljon.

User
Dátum: 2022. január 21., 08:15
A cikk címe: „A költészet trendi”
ÉRTÉKELÉS: 1

Árad a Nyelv... Örök a forrás árad a Nyelv ős szavait sebesen hordják örvények és gátak között Költők akik az igazat szólják az "Értől" az "Óceánig..." görgeti a kavicsot a sziklát fényesre csiszolja a követ Szent Anyanyelvnek hívják Édesanyáknak álmait viszi Édesapáknak megtartó parancsát hogy megmaradjon holnap is hogy örök legyen a szabadság Lelkünk tükre az Anyanyelv nincs Nála szebb nincs Nála jobb társakra lel gyógyít vigasztal elárvulhatsz ha elhagyod

User
Dátum: 2022. január 21., 07:57
A cikk címe: Erősített a Sepsi-SIC
ÉRTÉKELÉS: 3

Hova erositnek? Okos dolog miutan kiestek az euroligabol az utan erositnek, valakinek a zsebere lehet mert mas ertelme nincs!

User
Dátum: 2022. január 21., 07:48
A cikk címe: Felszámolták a piacot
ÉRTÉKELÉS: 0

ja ami jó azt lekel rombolni ez a megszokás nálunk. kel az ocskavasaknak a hej....hogy fogyna ki végre az agész világon a köolaj.

User
ÉRTÉKELÉS: 1

amikor nagyszuleinknek igertek hogy jonnek.....hazug tolvajok.....

User
Dátum: 2022. január 20., 23:09
A cikk címe: Állami támogatást kérnek a pékek
ÉRTÉKELÉS: -2

Bocsánat, hölgyem vagy uram, rosszul írtam... tényleg nem egyszerűen elkényesedés, hiszen kényeskedni szinte mindenki tud, hanem - mivel (az itteni beírogatók véleménye ellenére) sokféle, jó minőségű és jóízű kenyeret lehet kapni, még Szángyörgyön is - én úgy érzem, hogy az Ön beírása nagyzolás, affektálás. Ön még valószínűleg soha nem volt amúgy istenigazában éhes. Ön valószínűleg nem volt katona, nem volt munkaszolgálatos és biztosan nem volt hadifogoly vagy nem volt évekig kényszermunkatáborban. Ön valószínűleg nem dolgozott középiskolás diákként a rovinari-i bányában. A Duna-Fekete-tenger csatornát is csak képről ismerheti és gondolom, nehéz elképzelni, hogy nem magától let, mit ahogy a brailai Nagysziget öntözőcsatornáit sem a tektonikus mozgások alakították ki... Mert a fenti helyzetekben nem volt választási lehetőség, csak kettő: vagy megeszed, amit eléd vetnek, vagy éhen döglesz. Ezt persze, aki csak 15 év távlatában gondolkodik, nem tudhatja. Azt viszont láthatja, hogy az élelmiszer szó szerint folyik ki az üzletekből. Ha vissza tudna tekinteni, mondjuk, 34 vagy több esztendőcskét, érzékelné a különbséget. Ha pedig már az igényességről is szót ejtett: valamikor a '80-es években élt egy másodvonalbéli de annál "igényesebb" színésznőcske New Yorkban, aki olyannyira igényes volt, hogy úgy megszeretett egy bizonyos fajta francia kenyeret, hogy minden reggel a Concorde-dal (akkor még volt ilyen járat) hozatta kétszeres hangsebességgel Párizsból: a JFK-n limuzin várta a gépet, a kenyér még jóformán ki sem hűlt, mikor már a "művésznő" asztalán volt. Nos, tisztelt beíró, legyen igényes, de aztán istenigazában: ha nem tetszik a szángyörgyi kenyér, kövesse a művésznő példáját. Igaz, Concorde már nincs de "igényes" summáért kerül valamiféle megoldás. Tipp: az Orosz Légierőnek vannak hangsebesség feletti, nagy hatótávolságú bombázói, állítólag nincsenek is messze, itt állomásoznak a szomszédban, az ukrán határ mellett...:-D

User
Dátum: 2022. január 20., 19:49
A cikk címe: Bemutatták a nemzeti rákellenes tervet
ÉRTÉKELÉS: 0

Atomtámadás ellen véd-e?

User
ÉRTÉKELÉS: -1

Ha hiányzik, menjél katonának és lövöldözz. Szabad a pálya, meg is fizetik.

User
Dátum: 2022. január 20., 17:38
A cikk címe: Állami támogatást kérnek a pékek
ÉRTÉKELÉS: -2

Honnan tudja, hogy 15 évvel ezelőtt természetesebb volt az a kenyér? Attól, hogy jó a szaga, az állaga, az íze még egyáltalán nem jelenti, hogy az egészséges alapanyagból készült.

User
Dátum: 2022. január 20., 17:36
A cikk címe: Állami támogatást kérnek a pékek
ÉRTÉKELÉS: -1

Akkor leírom én is mégegyszer, mert nehezen érti. A felvetett probléma a bogaras, rossz minőségű, pityókapótlós stb. kenyér volt. Arra meg az otthon sütés a megoldás, akkor az lesz benne amit akar. Hogy ez jobb-e állagra, pénzben vagy időben megéri-e, olyan-e mint a kemencében sült, az mind mellékes, mert egyrészt az ízlés az egyénileg változik, mint ahogy az is, hogy mennyire számít mennyibe kerül végül. Viszont akkor biztos, hogy nem lesz benne se nyű, se bogár, se adalék, hacsak saját maga nem szórja bele. Olvassa már el az első hozzászólást és mit írtam 14:57-kor.

User
Dátum: 2022. január 20., 15:27
A cikk címe: Állami támogatást kérnek a pékek
ÉRTÉKELÉS: 7

A kalnoki kenyer is finom volt az elejen, mint korabban a masok, de en nem tudom mibol sutik, talan dagasztas helyett lovakkal tiporjak olyan kemeny. Falurol vasarolt kenyernek, amit otthon sutnek annak miert lehet ma is kenyerize es illata? Nalunk sajnos az a bevett szokas, ha valami jo az elejen, 1 banit ha sporolni tudnak, elrontsak a minoseget. Csak ezeket nem olvassak, akik kellene, hozzajuk nem jut el a panasz, csak annyit tehetunk, hogy nem vesszuk meg azt tobbet. Par napot nem lehet allni hagyni a boltit, mert sarga, piros penesz jelenik meg rajta. Regebb ilyen sem volt, a hazin manapsag sem. Pityokaport valoban konnyeb belekeverni, lustak hamozni.

User
Dátum: 2022. január 20., 15:18
A cikk címe: Állami támogatást kérnek a pékek
ÉRTÉKELÉS: -2

De ahogy leírtam, a gyengébbek kedvéért leírom mégegyszer, hogy a villannyal, gázzal nem lesz olyan finom, mint a fás kemencében. Otthon a lerben meg 1 fér be egyszerre, lassan tud megsülni. Kinek van ideje naponta főállás mellett fél napokat eltölteni, hogy friss kenyeret süthessen? Csak a munkakerülőknek jutna ideje vagy a nyugdíjasoknak. Önnek jut rá ideje, de kommentelni jár inkább ide, mintsem dagasztani.😂

User
Dátum: 2022. január 20., 15:11
A cikk címe: Állami támogatást kérnek a pékek
ÉRTÉKELÉS: 3

Másfél évtizede volt pedig finomabbnál finomabb választék, tudtak sütni illatos, finom kenyereket. Ma nincs egy olyan, amely illatos és finom, hogy a boltban bele tudnék harapni. A héjuk elég vékony, nem a veregetéssel van a gond, a héj alatt az egész állaga túl tömör.

User
Dátum: 2022. január 20., 15:05
A cikk címe: Állami támogatást kérnek a pékek
ÉRTÉKELÉS: 0

Nem elkényesedés ez, hanem igényesség a jóra, a természetes ízekre, amely a természetes alapanyagok hozzáadásával érhető el. 15 évvel ezelőtt a városban a legolcsóbb kenyér is finomabb volt, mint most a legdrágább. Sajnálom, hogy sok igénytelen ember van itt is, akiknek nem számít, hogy milyen íztelen műanyag vackot kell enni, bármit befalnak.

User
ÉRTÉKELÉS: 4

Valamelyik Apias boiar vagy dsp-s minuszolhatott ilyenkor.

User
Dátum: 2022. január 20., 14:01
A cikk címe: Működnek a szakkörök
ÉRTÉKELÉS: 1

Érdekel a csipkeverés ,hol müködik a szakkör?

User
ÉRTÉKELÉS: -3

És az itteni katonáink hol vannak?! Avagy mi székelyek kell helyettük be álljunk majd?! Hogy az is kűfűdröl kell jöjjön!? 🤭 Nekünk így is annyi s úgyis, legalább ha lőnek akkor náluk nem lessz lődözés, nálunk majd a feszkot le vezetik, a fransziák, zamerikaiak stb.... Itt úgyis szabad mindent, is csinálni!

User
ÉRTÉKELÉS: 1

Tán a zelnök úrunk fél valakitől?! 🙄🤭 Tyűha, hát a német haverjai hol vannak, tán már nem állnak egymás mellé?! ☺️

User
Dátum: 2022. január 20., 13:03
A cikk címe: Kiürül az ország, szülni kell
ÉRTÉKELÉS: 3

Nyissuk meg a határokat a migránsoknak! Adjunk nekik lakást és szociált, maradjanak a házban és szaporodjanak!

User
Dátum: 2022. január 20., 12:17
A cikk címe: Kiürül az ország, szülni kell
ÉRTÉKELÉS: 12

3 gyermekes szülőként mondom, itt ezek a javaslatok mit sem érnek. A fiatalok számára nincs jövő! Az iskolából úgy kerülnek ki, hogy másnap nézelődnek a neten külföldi munka után , még egyetemről is. Egy 4 gyermekes családban mikor tudnak az itteni fizetések mellett új autót vásárolni? Melyik iskola tud délutáni programot meleg ebéddel biztosítani? Fontos lenne minél több bölcsőde és a becsületes állampolgárok védelme úgy anyagilag mint minden téren! A szociális segély osztogatassal, gyermekpènz alamizsnákkal nem a közép réteget segítik. Biztos egészségüggyel, komoly iskola programmal lehetne ösztönözni a gyerek vállalást, nem hitelekkel meg ilyen olyan kamu támogatásokkal ami sokakhoz el sem jut.

User
Dátum: 2022. január 20., 12:03
A cikk címe: Templom és történelem
ÉRTÉKELÉS: -1

Megvásárolható-e még a könyv a lemhényi polgármesteri hivatalban? Czene Gábor

User
Dátum: 2022. január 20., 11:51
A cikk címe: Bemutatták a nemzeti rákellenes tervet
ÉRTÉKELÉS: -2

A CBD olaj ami gyógyítja a rákot !!! A kemóterápia a gyógyszer maffia pénzeskamrája...

User
Dátum: 2022. január 20., 11:36
A cikk címe: Emberi körülményeket a háziállatoknak
ÉRTÉKELÉS: 1

Szerintem kimaradt a pszichológus kötelező látogatása - legalább havi rendszerességgel .

User
ÉRTÉKELÉS: 3

Na végre!!!!Remélem az állatkínzók jobb belátásra térnek.

User
Dátum: 2022. január 20., 11:12
A cikk címe: Elloptak egy macskaköves utcát Németországban
ÉRTÉKELÉS: 1

Már te is fiam Brutus? Vagyis már Német o. Is megtörténhet ilyesmi? Kísértetiesen hasonlít a hajdani Rottenbiller u. történethez.

User
ÉRTÉKELÉS: 5

Lassan az egész december munkaszüneti nap, csak a magánszektor dolgozik hétfőtől vasárnapig.