Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Görögországban gyakorlatoztak az Apor Péter Szaklíceum diákjai az Erasmus+ program révén

Görögországban gyakorlatoztak az Apor Péter Szaklíceum diákjai az Erasmus+ program révén Kovászna megye

„Adjunk egy kis színt minden napnak” címmel, két hetes szakmai gyakorlat után hazatért az Apor Péter Szaklíceum 16 pincér/felszolgáló illetve turisztikai dolgozó szakos diákja a görögországi Parália Katerini festői vidékéről.

Hirdetés
Hirdetés

Az Erasmus+ projekt adta lehetőségeket kihasználva, angol nyelvtudásukat kamatoztatva, problémamegoldó készségeiket fejlesztve és a csapatban való együttműködést gyakorolva. A mobilitás alatt megismerkedhettek : a görög konyha egyedi ételeivel; az eredeti kávé készítésének titkaival; a felszolgálás, asztalterítés írott és íratlan szabályaival; a vendéglátó egységek szervezési feladataival; a szállodai dolgozók mindennapi munkájával; egy beutaztató iroda tevékenységével; a csoportok szervezésével; részt vehettek az információs találkozókon.

A szakmai gyakorlat mellett kulturális programokban is bőven volt részük: ellátogattak a vizek városába Edesszába, ahol a Balkán legnagyobb vízesésében gyönyörködhettek majd ezt követően a pozári termálfürdők meleg vizeiben lazíthattak. Megcsodálhatták Görögország legnagyobb hegyét, az istenek lakhelyéül szolgáló Olümposz hegységet, majd ezt követően az Ó-Panteleimon falucskát. Megfordultak egy ikon készítő múzeumban, majd innen a bizánci kolostorok ejtették őket ámulatba: a Meteórák. Egy egész napos hajó úton az Égei-tengeren csodálták Szkíathos festői tájait. Görögország fővárosába, Athénba is ellátogattak, ahol a történelem életre kelt, és megelevenedett előttük. Fárasztó, két kemény hetet tudnak maguk mögött, de amit magukkal hoztak, az egy életre szóló élmény és tapasztalat.

Köszönet Derzsi Enikő, Bardócz Lívia, Palyusik Éva tanárnőknek!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük