Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Panaszkodik egy vasúti alkalmazott, mert évi 121 ezer eurós fizetésért semmit sem kell dolgoznia

Panaszkodik egy vasúti alkalmazott, mert évi 121 ezer eurós fizetésért semmit sem kell dolgoznia Külföld

Az írországi vasúthálózat egyik pénzügyi vezetője azt állítja, hogy évi 121 ezer eurót kap azért, hogy egész nap egyen és újságot olvasson – írja a Digi24.ro.

Valószínűleg a legtöbb ember örülne, ha azért fizetnék, hogy tétlenül üljön, Dermot Alastair Mills, az Irish Rail egyik alkalmazottja azonban  diszkriminációnak tartja ezt. A pénzügyi vezető azt mondja, hogy miután 2014-ben a vállalat könyvvizsgálója lett, fokozatosan szinte minden munkaköri kötelezettsége alól felmentették, olyannyira, hogy ma már a napja nagy részét evéssel és újságolvasással tölti. Ennek ellenére minden hónapban ugyanúgy megkapja a fizetését – írja az Irish Central nevű ír hírportál.

„Két újságot veszek, a Times-t és az Independentet, és egy szendvicset. Bemegyek az irodámba, bekapcsolom a számítógépet, megnézem az e-maileket. Semmi munkával kapcsolatos e-mail, semmi üzenet, semmi kommunikáció, semmi interakció a kollégákkal” – panaszolta a férfi.

„Ülök, olvasom az újságot és eszem a szendvicsemet. Aztán délelőtt fél 11 körül, ha van olyan e-mail, amire válaszolni kell, válaszolok. Ha van egy feladat, akkor megcsinálom. Ha legalább hetente egyszer lenne valami, ami miatt dolgoznom kellene, nagyon örülnék” – tette hozzá.

A pénzügyi vezető elmondta, hogy 2000-től a 2007-es pénzügyi válságig mintegy 250 millió euró értékű költségvetésért felelt. 2010-ben előléptették, 2013-ban azonban karrierje elkezdett összeomlani, ugyanis áthelyezték egy másik pozícióba, és három hónapos betegszabadságra küldték.

Mills azt állítja, hogy amikor visszatért, „néhány problémát” észlelt az adósokkal kapcsolatban, és 2014 márciusában jó szándékú jelentést küldött az Irish Rail vezérigazgatójának. Azóta a vállalatnál fokozatosan korlátozták a feladatkörét, ahogyan a költségvetési keretét is.

„2013-ban és 2014-ben ésszerűnek tűnő költségvetéssel indultunk (8 millió euró), amely fokozatosan a nullára csökkent (400 ezer euró)” – mondta. Mills az ügyvédjén keresztül közölte a hatóságokkal, hogy azért fizetik, hogy „ne csináljon semmit”, és a vállalat hibája, hogy nem használja ki a képességeit. A pénzügyi vezető hozzátette, hogy „elszigeteltnek érzi magát, és kizárták a vállalati találkozókról és az előreléptetési lehetőségekből”.

A szokatlan ügyet jövő év elején vizsgálják ki.

forrás: Digi24.ro

fotó: pexels.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. szeptember 2., 22:48
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Ahoz hogy megtalalya lelki egyensulyat lakatosnak kellett volna menjen.Az aztan az igazi boldogsag.Erol sokat meselhetnek.Komunista norma akord.ehberi javadalmazas mindez roman megszalas alatt.Meghogy evi 121 ezer euro jovedelem-

 • User
  Dátum: 2023. szeptember 4., 22:53
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Fogadok, hogy a vasutas fogadott, ezzel talán bekerül az újságba. Arra az egész kocsma tiszteletre méltó apródjai összeolvasztották a legképtelenebb kérdést. Aztán ittak tovább, vigasztalan.