Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dalinda-koncert Kovásznán

Először lép fel Kovásznán a a capella formáció. Az aranytorkú énekesnők különleges előadására május 1-jén, 19 órától kerül sor a Városi Művelődési Házban.

Hirdetés
Hirdetés

A magyarországi Dalinda a cappella trió énekesnői – Nádasdy Fanni, Paár Julianna és Tímár Sára – mindannyian a magyar népzene elkötelezettjei. Zeneiségükben mégis arra törekednek, hogy a népdalokhoz szükséges hiteles, ösztönös éneklési stílust modern formában, több szólamban, érzékenyen átdolgozva vigyék színpadra. Dalaik közös emberi tapasztalatokról szólnak, hiszen a népdalaink a mindannyiunkat érintő, kollektív érzések, gondolatok hordozói. Önkifejezésünk legtisztább forrása.

A formáció gondolata 2015-ben született meg. Számos nép-és világzenei projekt élményéből, tapasztalatából, évek közös munkája során kristályosodott ki a Dalinda. A megalakulás óta két lemezt adtak ki, megfordultak a legnagyobb magyarországi koncerttermekben, külföldi fesztiválokon, 2020-ban pedig Indiában és a WOMEX-en is képviselték az folk a cappella műfaját. Átjárók című lemezük anyagával a Fitos Dezső Társulattal közösen készítettek zenés táncszínházi előadást.

Belépő: 10 lej

A Dalinda fellép továbbá április 29-én Marosvásárhelyen, és április 30-án Csíkszeredában is.

* Az eseményen fotó és filmfelvétel készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, és az alapítvány ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használhatja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük