Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem bizonyult szerencsésnek az edzőcsere, veszített a KSE

Nem bizonyult szerencsésnek az edzőcsere, veszített a KSE Sport

Szombaton a labdarúgó III. Liga 5. csoportjában az alsóház negyedik fordulójában a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán veszítette el a három pontot háromszéki vetélytársa, a Sepsi OSK farmcsapata javára. A kék-fehéreknél a hét elején edzőcsere is történt.

Călin Moldovan tréner hétfőn jelentette be a klub vezetőjének, hogy elfogadja a második vonalba való feljutásért küzdő CSM Focșani ajánlatát. „Meglepetésként ért az edző bejelentése, miszerint megpróbálná a II. Ligába való feljutást, és amennyiben ez sikerül, ott folytatná a munkát. Szakmai szempontból előrelépést jelentene számára. Mivel becsülettel és tisztességesen végezte a munkáját, beleegyeztünk ebbe” – nyilatkozta lapunknak Rancz Lajos klubelnök.

Az új edző kilétéről is érdeklődtünk a vezetőtől. „A legkézenfekvőbb megoldást választottuk, sikerült meggyőznünk a távozó tréner testvérét, hogy elvállalja a bajnokság befejeztéig a csapat irányítását. Gelu Moldovan (a fotó bal szélén), a Brasói Steagul Roșu egykori emblematikus játékosa több mint 20 év edzői tapasztalattal rendelkezik. Romániában II. Ligás csapatokat edzett, aztán külföldre ment, ahol első ligás csapatokkal dolgozott. Tapasztalt edzőről beszélünk tehát” – nyugtázta.

Gelu Moldovan céhes városbeli debütje a fentiek ellenére bal lábbal sikerült. A mérkőzés meglehetősen langyosan kezdődött, az első helyzetig 11 percet kellett várni, amikor Agafiței szögletrúgását Gergely fejelte kevéssel a kapu mellé. Újabb eseménytelen tíz perc után Ketesdi beadását a védő vágta ki. A szentgyörgyiek első lehetősége a 25. percben adódott, ám Nikula lövése nem találta el Albert kapuját.

Az első játékrész utolsó tizenöt percében a piros-fehérek több helyzetet dolgoztak ki: a 32. percben Veress beadásából Stanislav közelről mellélőtt, tíz perccel később pedig Albert öklözte ki a labdát egy veszélyes szögletrúgást követően.

A második félidőben határozottabban léptek pályára a csapatok. A 46. percben Gyulai lőtt Albert kapuja mellé 16 méterről, a következő percben Ketesdi tétovázott az OSK tizenhatosán belül, végül Turcunak passzolt, utóbbi azonban nem boldogult közelről. Az 51. percben Gergely tette próbára Gedő reflexét, tíz perccel később a túloldalon Veress lövése kevéssel ment mellé.

A 63. percben Ketesdi nem tudta, mit kezdjen egy eladott labdával, gyenge lövése a védőn akadt el. Négy perccel később Agafiței beadását Cîrstian fejelte mellé, majd miután egy szögletrúgásnál a kézdiek kapuja előtti kavarodást gól nélkül „megúsztak” a házigazdák, három perccel később a vendégek megszerezték a vezetést: a 72. percben Grigore remek passzot kapott és zavartalanul Albert hálójába lőtte a labdát (0–1).

A KSE próbálkozásai erőtlennek bizonyultak, legveszélyesebb Bînță 30 méterről eleresztett szabadrúgása volt, a labda azonban kevéssel kapu mellé ment. A hazai közönség felhördült, amikor a 86. percben kapura törő Botorokot utolsó védüként faultoló OSK-védő csak sárga lapot kapott, majd két perccel később pedig Gajdó lövését követően Bînță nem tudta a Gedő által elejtett labdát a hálóba kotorni.

Maradt a 0–1, a KSE a következő fordulóban a Viitorul Curița otthonțba látogat, a Sepsi OSK II pedig a Brassói Municipal SR-t fogadja hazai pályán.

III. Liga, 5. csoport, alsóház 4. forduló

KSE – Sepsi OSK II 0– 1 (0–0)

Góllövő: Grigore (72. perc)

KSE: Albert – Cirstian, Ketesdi, Agafiței, Bînță, Gajdó, Albu, Turcu, Zöld, Gergely, Fábián. Cserék: Bunduc, Bandi, Botorok, Perényi, Veres, Dobos, Fülöp, Demeter, Keresztély. Edző: Gelu Moldovan

Sepsi OSK II: Gedő – Folea, Nikula, Grigore, Vereguț, Ghimbouschi, Stanislav, Ene, Coman, Veress, Gyula. Cserék: Căușanu, Rendi, Bena, Popa, Ureche, Fehér, Varga, Sandu, Berde. Edző: Suciu Valentin.

Fotó: Rancz Lajos

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások