Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több tonna szemét gyűlt össze a környezetvédő akció során

Több tonna szemét gyűlt össze a környezetvédő akció során Kovászna megye

Idén is sor került a tavaszi erdei nagytakarításra, amelyet a Bálványos Resort most már rendhagyó módon évente megszervez a Föld Napja alkalmából. A takarító akció során a Sepsibükszád – Bálványos Resort – Szent Anna-tó útvonal mentén tisztították meg az erdőt, illetve előző évekhez képest ki is bővítették az útvonalat egy újabb szakasszal a Bálványos Resort és az Apor lányok feredője között. A nagyszabású takarító akció során több tonna szemetet gyűjtenek össze minden évben.

Hirdetés
Hirdetés

A környezetvédő tevékenységhez idén mintegy 140 személy csatlakozott: mint minden éveben, a közel 20 kilométeres útszakasz megtisztítására a sepsibükszádi Mikes Ármin Általános Iskola 1–8. osztályos diákjai és pedagógusai, a sepsibükszádi BIFISZ Ifjúsági Szervezet tagjai, a sepsibükszádi polgármesteri hivatal alkalmazottai, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Tagozatának oktatói és hallgatói vállalkoztak. 

Fotó: Bálványos Resort

Az évek során bebizonyosodott, hogy van értelme a takarításnak, mert az összegyűjtött szemét mennyisége évről évre csökken. Az első alkalomkor, 2019-ben volt a legtöbb hulladék az erdőben, akkor több mint 10 tonna szemetet gyűjtöttek össze. A következő eseményt a pandémia miatt csak 2022-ben sikerült újra életre hívni, akkor 8 tonna szemetet gyűjtöttek. Ezt követően, 2023-ban már „csak” 3,5 tonna volt a szemét mennyisége. Idén, a a szervezők meglátása szerint kevesebb hulladék halmozódott fel az út mentén, mint tavaly, de kiemelik, ismerve az előző évek tendenciáit, nagy valószínűséggel az elkövetkezőkben is szükség lesz hasonló megmozdulásokra.

Fotó: Bálványos Resort

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük