Hirdetés
Hirdetés

Forduljanak a Tegához!

Forduljanak a Tegához! Kovászna megye

Baróton régebbi gond, hogy bizonyos jogi személyek, bár nem termelnek szemetet, mégis a jogi személyeknek általánosan kiszabott tarifát fizetik a hulladékgazdálkodási vállalatnak. A problémát Zsombori Csaba tanácsos tette szóvá a városi tanács legutóbbi értekezletén.

A szóban forgó tanácsülésen egyébként a hulladék elszállításának módosított tarifáit is megszavazták a városatyák, így a jogi személyek az eddigi 140 lej helyett 155 lejt kell fizessenek köbméterenként.

Hirdetés
Hirdetés

A kisebb cégek, akik valójában nem termelnek külön szemetet, csak annyit, amennyit egy normális háztartás, egyedi elbírálásban részesülnek, amennyiben átiratban kérik a Tegától, hogy ne a jogi személyekre, hanem a magánszemélyekre vonatkozó díjszabás szerint számlázzanak a számukra – részletezte Benedek-Huszár János polgármester.

– Az elmúlt hetekben kiküldtünk minden egyes jogi személynek egy felszólítást erre vonatkozóan, és felvettük a kapcsolatot a Tega Rt. igazgatóságával is. Azt a választ kaptuk, hogy ezeket a jogi személyeket eseti elbírálásban kell részesíteni, ezért külön kéréssel kell a céghez fordulni.
A polgármester hozzátette, valóban vannak Baróton olyan egyéni vállalkozások, melyek ugyanott működnek, ahol az illető személynek a lakhelye is van, és vannak olyan típusú tevékenységek, melyek nem generálnak külön szemetet, a háztartási szeméten kívül, de a díjszabás megállapítása a hulladékszállító cég hatásköre. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 3., 10:01
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Egy másik ügy: A Tega büntet, ha nincs neylon szemeted a komposzton kívül. Ha valakinek nincs műanyag szemete, miből gondolja a Tega, hogy azt a komposztba tette bele a polgár, és ezért miért ró ki büntetést? Mi van, ha tényleg nincs otthon valaki egy hónapig, ezért nincs műanyag hulladék, vagy épp tényleg zero waste életmódot folytat? Büntessük meg!? Egy surmó vállalat.