Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Utolsó bukaresti tüntetés

Utolsó bukaresti tüntetés Kovászna megye

Még egy próbálkozást tett a Sanitas Szakszervezeti Szövetség, hogy nyomást próbáljon gyakorolni a honatyákra, akik tegnap szavaztak a 2021-es állami költségvetés tervezetéről. Eredménytelenül.

A Sanitasnak három fő követelése van, tulajdonképpen mindhárom arra korlátozódik, hogy a hatalom tartsa be az önmaga által hozott törvényeket: emeljék a béreket, adják meg a szociális hálózat munkatársainak a kockázati pótlékot, és az aktuális bérből számítsák ki a pótlékokat.

Hirdetés
Hirdetés

A tüntetésen, a korlátozások miatt csak százan vehettek részt, Kovászna megyét négy személy képviselte.

– Négy társunk odament, hogy ne legyenek itthon, de az események nem arra mutatnak, hogy bármi is megváltozna. Márpedig, ha egyszer kőbe vésik a költségvetés sarokszámait, akkor attól igen nehéz lesz eltérni – mondta el megkeresésünkre Vasile Neagovici.

A Sanitas Kovászna megyei vezetője „nem érti”, hogy mire gondol az egészségügyi miniszter, amikor azt mondja, hogy ugyan kevesebb pénzt kapnak, mint tavaly, de az több mindenre lesz elég, mert idén kisebb kiadások várhatók a koronavírussal kapcsolatban, mint egy évvel korábban.

– Én sehogyan sem értem, hogy mitől lesz kevesebb a kiadás az idén, mint tavaly. Nem kellenek védőfelszerelések, nem kell védőruha, kesztyű, maszk, nem lesz szükség fertőtlenítőszerekre? De, legalább annyira, mint egy évvel ezelőtt. Sőt! Idén itt van az oltáskampány, ami csak a lakosságnak ingyenes, amúgy óriási összegbe kerülnek a vakcinák, a tárolás, a szállítás, az oltóközpontok működtetése. Ez egy jelentős kiadás, ami tavaly nem volt. Tehát messze nem lesz még annyi pénzünk sem, mint eddig volt – szögezte le a szakszervezeti bizalmi.

A szakszervezeti szövetség jövő héten dönt a további akciókról.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük