Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az első hat között végeztek a háromszéki csapatok

Az első hat között végeztek a háromszéki csapatok Sport

Április 17-e és 21-e között Pitești-en rendezk az U14-es országos női kosárlabdabajnokság döntő tornáját, melyen a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub negyedik, a Kézdivásárhelyi SE hatodik helyen végzett.

A Nemes Áron vezette sepsiszentgyörgyi lányok a csoportkörben a Bukaresti Olimpiát 56–40 arányban, a Ploiești-i CSM-t 42–27-re győzték le, míg a fővárosi Dan Dacian 72–45 arányban bizonyult jobbnak náluk.

Az elődöntőben a Bukaresti CSM 48–40-re nyert a megyeszékhelyiek ellen, a kisdöntőben pedig a Kolozsvári NBS 55–32-es győzelemmel szerezte meg a bronzérmet, így az ISK a negyedik helyen végezte az országos bajnokságot.

A Kézdivásárhelyi SE a csoportban elsőként a házigazda Pitești-i Primo Megaballt győzte le 80–51-re, majd a Kolozsvári NBS ellen arattak húszpontos győzelmet (55–35). Ám a kincses városiak óvást nyújtottak be, és mivel azt kedvezően bírálták el, a kézdiek 2–0 arányban elveszítették a mérkőzést. A folytatásban a Csutak András és Ljubomir Kolarevic edzette kék-fehérek nem találtak magukra, az ily módon elveszített mérkőzés, továbbá Benedic Iringó, majd Váradi Henrietta sérülései rányomták a bélyeget a teljesítményre: a csoportkör utolsó mérkőzésén a Bukaresti CSM-től 38–62-re kikaptak, a 4–8. helyekért játszott mérkőzéseken pedig előbb legyőzték a Ploiești-i CSM-t56–45-re, majd a Bukaresti Olimpia 56–51-re legyőzte őket, így a KSE a hatodik helyen végzett a bajnokságban.

Sajnos ez döntő nem úgy sikerült ahogy szerettük volna. A lányok nagyon jó formában voltak, jó mérkőzéseket játszottunk, de több nehezítő körülmény is akadályozott bennünket. A Primo Megaball-t legyőzve, a kolozsvári NBS csapatát (országos III. helyezett) is sikerült a csoportkörünkben 20 ponttal megvernünk, azonban a lefújás után óvást nyújtottak be egy helytelen csere miatt, amit meg is nyertek, így azt a győzelmünket elvették. Másnap a bukaresti CSM ellen nem sikerült nyerni, mivel két alapemberünk is sérülést szenvedett így 10 játékossal léptünk pályára. Ezek után az alsóházban folytattuk a küzdelmeket, ahol egy nyert és egy vesztett mérkőzéssel zártuk a tornát. Úgy gondolom, hogy a lányok nagyon komoly munkát végeztek egész évben, és ez az eredményeken is látszik: 23 nyert és 3 vesztett (ebből 1 óvás miatt) mérkőzéssel ott vagyunk a legjobb csapatok között. Büszke vagyok a játékosaimra, mivel nehéz helyzetben is bebizonyították, hogy képesek helytállni és csapatként együtt dolgozni” – értékelte Csutak András edző.

A döntő torna csapatába a Sepsiszentgyörgyi ISK játékosát, Csősz Orsolyát is beválasztották.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük