Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A héten minden a sportról szól Kézdivásárhelyen

A héten minden a sportról szól Kézdivásárhelyen Sport

Kedden rajtolt és egészen vasárnapig napig tart a KSE-napok 21. kiadása. A helyi sportegyesület és az önkormányzat sportirodája szervezésében zajló rendezvényen számos sportág versenyeit lehet megtekinteni, egyes tevékenységekbe pedig az amatőr sportkedvelők is bekapcsolódhatnak. A kiemelkedő eredményeket elért sportolókat és edzőket gálaest keretében díjazzák.

Hirdetés
Hirdetés

A programsorozat kedden reggel, a kisiskolások minifoci-bajnokságával indult, mely tevékenységbe a következő napokban a felső tagozatosok és a középiskolások is bekapcsolódnak. Ugyancsak kedden került sor a Kritikus tömeg elnevezésű kerékpáros felvonulásra, amely a két keréken közlekedők biztonságára hívta fel a forgalomban részt vevők figyelmét. Szerdán délelőtt a fogyatékkal élők számára szerveztek futóversenyt a Sinkovits Stadionban, 17 órától pedig malombajnokságban tehetik próbára magukat az érdeklődők a sportcsarnok előterében.

Csütörtökön 15 órától a 2016-2017-es korosztálynak tartanak labdarúgótornát a stadion mögötti műfüves pályán, 17 órától a stadionban zajló családos futásra lehet benevezni, 17.30-tól tekebajnokság veszi kezdetét a KSE-klubban. 18 órától a KSE-napok egyik fénypontjaként, a Vigadó Művelődési Központ nagytermében díjazzák a 2022-2023-as évben elért kimagasló sportolói tevékenységeket és sportolókat.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

Pénteken 10 órától a darts-kedvelőket várják a sportcsarnokban tartandó amatőr bajnokságra, 14 órától a 2012-2013-as korosztály összecsapásaival folytatódik az előző nap megkezdett labdarúgótorna, 15 órától pedig teqball-bajnokságot rendeznek a sportcsarnok előtti téren. 15.30-tól gyerekek sakkversenye, 17 órától öregfiúk minifoci bajnoksága zajlik a sportcsarnokban, a napot a KSE táncszakosztálya által szervezett táncbemutató zárja 18 órától, a sportcsarnok előtt felállított sátorban.

A programkínálat a hétvén tovább bővül, szombaton reggel 7.30-kor a természetkedvelők indulnak túrázni a Vargyas-szorosba, 8 órától az ifjak és felnőttek mérhetik össze tudásukat minifociban. Ugyancsak 8 órától jégkorong-mérkőzések kezdődnek a HC Bikák ifjúsági csapatainak részvételével a Deme László Műjégpályán, míg 9 órától felnőtteknek szerveznek sakkversenyt a sportcsarnokban.

10.30-tól kerül sor a sportolók ünnepi felvonulására a stadionban, amit 11 órától rádióamatőr-bemutató követ. 12 órától több program kezdődik párhuzamosan, a stadion mögötti műfüves pályán a Székely Labdarúgó-bajnokság döntőjét szervezik meg gyerekek számára, a műjégpályán műkorcsolyaversenyt tartanak, a Turóczi Mózes-iskola tornatermében pedig az U12-es kosárlabda-bajnokság összecsapásai zajlanak. 13 órától az öregfiúk nagypályás labdarúgó-mérkőzését lehet megtekinteni a stadionban, 15 órától amatőr asztalitenisz-bajnokságra kerül sor a sportcsarnokban. A nap zárásaként, 20 órától jégdiszkóba várják a fiatalokat a műjégpályán, az élőzene kedvelőit a Bumeráng zenekar koncertje szórakoztatja majd, ugyanebben az időpontban.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

Vasárnap 9 órától a Kézdivásárhely–Torja–Kézdivásárhely minimaratonnal indíthatják rendezvény utolsó napját a futósport kedvelői, míg 10 órától lábtenisz-bajnokságra lehet benevezni. Szintén 10 órától U10-es kosárlabda-bajnokság zajlik a sportcsarnokban, a létesítmény melletti betonpályán pedig streetball-versenyt tartanak az ifjúság számára. A KSE-napok 2024-es kiadása a 12 órától kezdődő amatőr darts-versennyel zárul.

A rendezvény részletes programja az önkormányzat honlapján elérhető.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük