Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gombavilágról a megyei múzeumban

Gombavilágról a megyei múzeumban Kultúra

A gombaszezon ugyan már elkezdődött, de nemcsak a szabadban találkozhatunk a természet eme, különálló élővilágot alkotó egyedeivel: május 11-én, szombaton a Székely Nemzeti Múzeumban is megcsodálhatjuk, igaz, ott csak fotók és preparátumok formájában.

Hirdetés
Hirdetés

Május 11-én, szombaton 14 órától újra a gombák kerülnek górcső alá a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla-termében. A marosvásárhelyi Bélfenyéri Gábor természet- és gombafotós Erdélyi gombavilágom című fotókiállítása mellett Téglás Zoltán okleveles gombaszakértő gombapreparátumait tekinthetik majd meg a természet és gombák iránt érdeklődők.  A családoknak szóló, 15.30-ig tart programon Bélfenyéri Gábor előadását inkább felnőtteknek, a természethez kapcsolódó foglalkozást pedig gyerekeknek ajánlják a szervezők.

Az esemény jó alkalmat termet arra, hogy azok is megbarátkozzanak a gombákkal, akik eddig mg egyet sem fogtak a kezükben. A meghívott vendégek a fényképek és preparátumok mellett egyéb gombás ismeretterjesztő anyagokat is bemutatnak, zárásként pedig mindezeket a Székely Nemzeti Múzeumnak adományozzák. A belépés ingyenes.

1982-ben szedett piruló őzlábgomba preparálva. Fotó: Székely Nemzeti Múzeum

Címlapfotó: Székely Kalendárium/Nagy Barna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük