Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az ország legnevesebb tehetségkutatója után Amerikában folytatják a sepsiszentgyörgyi táncosok

Az ország legnevesebb tehetségkutatója után Amerikában folytatják a sepsiszentgyörgyi táncosok Kovászna megye

Visszatértek Románia legnépszerűbb tehetségkutatójának színpadára a sepsiszentgyörgyi MegaCrew táncosai a múlt hétvégén. A zsűri egyöntetűen szavazott bizalmat a húsztagú csapatnak, akik néhány hónap múlva már az Amerikai Egyesült Államokban fogják képviselni nemcsak az otthonuknak számító háromszéki várost, hanem az egész országot is.

Hirdetés
Hirdetés

A Gyermekek Palotája és a Love To Dance Egyesület húsztagú társulata egymás után aratja a sikereket: tavaly év végén Bukarestben szervezett, a sportág legnívósabbjának számító World of Dance nevű táncversenyen nyerték el a világbajnokságon való részvételt, nemrég pedig a Românii au talent nevű tehetségkutató színpadán remekeltek. Molnár Enikő koreográfus, és a lánycsapat elhivatott oktatója felidézte, hogy két évvel ezelőtt is részt vettek az adásban, azóta viszont látványos fejlődést tudtak elérni. „Sokkal összeszedettebbek, felkészültebbek voltunk. A lényeg pedig, hogy a szinkronunk tökéletes volt” – vélekedett az oktató, aki a hétköznapokban kritikusan szemléli a lányok teljesítményét, most azonban minden oka megvan az elégedettségre.

Kemény munkával világsikereket érnének el. Fotó: Pro TV

Mint mondta, a versenyektől eltérően a tehetségkutatón több mindenre kellett figyelniük megjelenés és technika szempontjából is, azonban a múlt pénteki adásban látottak a zsűritagokat is meggyőzték, négy „igen” válasszal mehettek tovább. „A cél az, hogy tovább jussunk az élő showba, ugyanakkor, hogy több támogatóra is találjunk az amerikai utunkra” – fogalmazott Molnár Enikő. A 11 és 21 év közötti lányok ugyanis a versenyek és fellépések között elszántan edzenek, a kemény munka eredményét pedig július végén szeretnék megcsillogtatni igazán, a Los Angeles-i világbajnokságon.

Ami az amerikai bajnokságot illeti, a felkészülés már hónapok óta megkezdődött, jelenleg heti háromszor két órát edzenek. Az oktató szerint azonban a világszintű versenyre kijutni éppen olyan drága, mint amilyen álomszerű, a számítások szerint a kiutazásra, regisztrációs és egyéb díjakra, szállásra, étkezésre, vízumra legkevesebb 8000 lejjel kell készülniük a tagoknak egyenként. A repjegyek árának 50 százalékát a napokban fizetik be, de messze még a vége.

Bizalmat szavazott a lányoknak a négytagú zsűri. Fotó: Pro TV

Külföldi oktatók bevonásával két vadonatúj tánccal készülnek a július 28. és augusztus 3. között zajló megmérettetésre, ahol az utolsókig küzdeni fognak a lehető legjobb helyezésért. Akik szeretnék segíteni a lelkes táncosokat abban, hogy Háromszék hírét egészen Kalifornia államig vigyék, adományozhatnak a Love To Dance Egyesület bankszámlájára: IBAN RO38BRDE150SV33859641500.

Fotó: Pro TV

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások