Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Küzdelmes mérkőzésen győzte le a KSE az SZFC-t a székely derbin

Küzdelmes mérkőzésen győzte le a KSE az SZFC-t a székely derbin Sport

Kedden, a labdarúgó III. Liga 5. csoportjában a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi FC ellen az alsóházi rájátszás 7. fordulójában.

Középpályán passzolgattak az első percekben a felek, az első kapura lövésre 10 percet kellett várni, akkor Györgyi lövését fogta Albert. Továbbra is a székelyudvarhelyiek kezdeményeztek bátrabban, három perccel később a védők közül kiugró Simó lövését hárította a kézdi hálóőr. A 16. percben Simó újfent próbára tette Albert éberségét, aki továbbra is álta a sarat.

A házigazdák első helyzetét a 29. percben jegyeztük, ekkor a 16-os sarkánál labdát kapó Perényi lövés helyett Turcut kereste, ám beadása célt tévesztett. Egy perccel később a vendégek jutottak 18 méterről szabadrúgáshoz, ám a beadás Albert kapuja előtt elcsorgott.

A 41. percben a vendégek gyors egymásutánban két szöglethez jutottak, ám előbb Albert mentett, majd Lázár lövése nem találta el 6 méterről a kaput.

A második játékrészt ismét a vendégek kezdték bátrabban, az 53. percben Gavîrlița lővése ment mellé, majd egy perccel később a házigazdák megszerezték a vezetést: egy félpályáról hosszan előreívelt szabadrúgást Turcu pöckölt a vendégek hálójába (1–0).

Az SZFC hat perccel később egyenlíthetett volna, amikor Simó bombalövését Albert a felső lécre tolta, ahonnan a labda Györgyi elé pattant, aki közelről a kapu fölé lőtt. A székelyudvarhelyiek az egyenlítő gólt keresve egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a KSE-re, ám Albert minden esetben derekasan látta el a feladatát.

A háziak Turcu, majd Ketesdi révén jutottak helyzethez, ám az utolsó percekben a vendégek uralták a mezőnyt. Gavîrlița lövését Albert hárította, majd egy 30 méterről eleresztett szabadrúgás-lövést is megfogott. A KSE a 86. percben növelhette volna előnyét, ám az udvarhelyi védővel küzdő Botorok a kaputól 8 méterre elesett, és bár a háziak 11-esért kiáltottak, a játékvezető semmit nem ítélt.

A 90. percben Gavîrlița, majd Györgyi lövéseit vágták ki a KSE védői, és a hosszabbítás perceiben a vendégek egyre erősödő nyomása ellenére nem változott az eredmény, pedig az utolsó szögletnél Vlasa is a KSE kapuja előtt ugrált.

Maradt az 1–0, a KSE a következő fordulóban a Brassói SR vendégeként szerepel, az SZFC pedig hazai pályán fogadja a Sepsi OSK II. csapatát.

Labdarúgó 3. Liga, alsóházi rájátszás, 7. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Székelyudvarhelyi FC 1–0 (0–0), gólszerző Turcu (54.)

KSE: Albert – Bînța, Sütő, Cîrstean, Zöld, Agafiței (Fábián, 69.), Dobos, Gajdó, Perényi (Botorok, 83.), Turcu, Gergely (Ketesdi, 46.). Vezetőedző: Eugen Moldovan.

SZFC: Vlasa – Marucza (Antal, 79.), Kovács, Göndör, Biró, Bara (Calo, 79.), Lázár, Sebestyén, Simó, Györgyi, Gavîrlița. Vezetőedző: Lucian Nicolau.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük