Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön adnak a sportra, adnak a sportolóknak

Sepsiszentgyörgyön adnak a sportra, adnak a sportolóknak Sport

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala idén csaknem 400 ezer lejjel támogatja a város sportmozgalmát, az élsportot és szabadidősportot egyaránt. A megadott határidőig összesen 41 pályázatot iktattak, közülük 39 elérte a kellő pontszámot, 2 viszont nem teljesítette a feltételeket.

Hirdetés
Hirdetés

A támogatásokra 23 sportegyesület révén pályáztak a kérvényezők, az illetékes testület által megítélt pénzösszegek 1000 és 70 000 ezer lej között váltakoznak. A legnagyobb értékű támogatást a Sepsi OSK futballklub utánpótlásképző központja kapja, amelynek gyermek- és ifjúsági bajnokságokban szereplő csapatai vannak. A fiúk szakosztálya 70 ezer lejre, a lányoké 27 ezer lejre számíthat.
Az önkormányzat ugyancsak jelentős összeggel, 24 500 lejjel támogatja a 2024. június 21-re tervezett rendhagyó sepsiszentgyörgyi futóverseny megszervezését. A résztvevők számára kijelölt 10 kilométeres (két kör) terepfutó és 5 kilométeres „nordic walking” versenypálya a város nyolc reprezentatív intézményének, illetve épületegyüttesének belterét is érinti (a nordic walking ütemes gyaloglás síbotok segítségével, főleg idősek sportja).

A 39 nyertes pályázat listáján szerepel még a Sport–All Sportegyesület (56 ezer lej karate-, sporttánc-, alpesisí-versenyeken, bajnokságokon való részvételre és edzőtáborokra), Székelyek a Magasban elnevezésű sportegyesület (15 ezer lej főleg síoktatásra, síversenyekre), a Szamuráj Sportegyesület (15 ezer lej dzsúdó- és egyéb küzdősport-versenyeken való részvételre), a Sepsi Andrenalin Sportegyesület (15 ezer lej falmászó-, sziklamászó-versenyeken, bajnokságokon való részvételre). A két elutasított pályázat esete tanulságos, mindkét érintett sportegyesület pótolhatja a mulasztást a 2025. évi pályázatok kiírásáig.

Fotó: Sport-All Sport Club/Hirni Botond

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük