Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négygólos döntetlennel zárta az idényt a KSE

Négygólos döntetlennel zárta az idényt a KSE Sport

Szombaton a labdarúgó III. Liga 5. csoportja alsóházi rájátszásának utolsó játéknapján a Kézdivásárhelyi SE  2–2-es döntetlent játszott hazai pályán a Viitorul Curița ellen, a negyedik helyen végezve a bajnokságot.

A kezdeti „terepfelmérést” követően a házigazda lódult a vendégek kapuja felé, ám Gergely beadásátTinguiala kiöklözte. A 9. percben a vendégek jutottak 35 méterről szabadrúgáshoz, ám Moescu lövése a KSE védőiben elakadt. A 15. percben Dobos került kedvező pozícióba a 16-os vonalon, ám lövés helyett passzolni próbált, sikertelenül.

A mérkőzés első lövése 20 percet váratott magára, ekkor Dobos lőtt fölé. Pár perccel később a vendégek előtt adódott nagy lehetőség, Mihalciuc lövése azonban nemcsak Albert, hanem az általa védett kapu fölé szállt. Miután a 27. percben Fábián kapu mellé lőtt, a felek hidratálási szüneten frissítettek.

A játék újraindulása után egy kirúgást követően a vendégek kapusa lesérült, helyére Ciubotariu került. A kézdivásárhelzi kék-fehérek egyre bátrabban támadtak, előbb a 38. percben Fábián lövés-beadáskísérlete szállt kapu fölé, majd Turcu lövése pattant szögletre egy védőről.

A 42. percben aztán a KSE megszerezte a vezetést: Gergely félpályán labdát kapott és különösebb nehézségek nélkül az ellenfél büntetőtérfeléig menetelt, ahonnan gyönyörűen helyezte a bal felső sarokba a labdát: 1–0.

Szünet után az öltözőben maradt a KSE, ám Mihalciuc kapu mellé fejelt egy remek beadást. Hosszú, labdatologatással eltelt percek következtek, mígnem ismét a vendégek jutottak helyzethez, ám Mihalciuc ezúttal az oldalhálót célozta meg. A hazaiak is felébredtek a 60. perc környékén, ekkor Gajdó gyönyörűen ívelte át a labdát Gergelynek, utóbbi lövése azonban a hosszú sarok fölé szállt. Pár perccel később Turcu passzolt a kapu közelében Fábiánnak, aki azonban egy kisebb húzódás árán érte el csupán a labdát.

A 70. percben Albert még hárította Mihalciuc közeli lövését, egy perccel később azonban tehetetlen volt Nechita fejesével szemben: 1–1. A kézdiek ismét támadásba lendültek és a 74. percben újfent átvették a vezetést: Dobost felvágták az elenfél kapujától 30 méterre, a szabadrúgást bevállaló Ketesdi pedig a kétbalkezes Ciubotariu közreműködésével 2–1-re módosította az eredményt.

Ettől kezdve a KSE visszavonult, és a vendégek ostromolni kezdték Albert kapuját. A 81. percben gyors egymásután két szöglethez jutottak, ám a kék-fehérek sikeresen mentettek. A 83. percben néhány percig pánik uralkodott el a pályán és a nézőtéren egyaránt, amikor a senki által sem zavart Fudulache összecsuklott a pályán. Az orvosok közbelépése és egy korty víz után azonban a vendégek védője folytatta a játékot. Továbbra is a vendégek uralták a mezőnyt, és a hosszabbítás harmadik percében Nechita másodszor is betalált Albert hálójába: 2–2.

A KSE az utolsó két percben próbálta megszerezni a győztes gólt, ám előbb Bandi erőtlen lövését fogta a kapus, majd miután Sütőt gáncsolták a 16-oson belül és a játékvezető sípszavára mindenki 11-est remélt, ám a sípmester ehelyett lefújta a mérkőzést.

Labdarúgó 3. Liga, alsóházi rájátszás, 10. forduló: KSE – Viitorul Curița 2–2 (1–0)

Góllövők: Gergely (42. perc), Ketesdi (74.), illetve Nechita (71., 93.)

KSE: Albert – Bînță, Albu, Gajdó, Sütő, Fábián, Dobos, Cîrstian, Gergely, Turcu, Fülöp. Cserék: Bunduc, Ketesdi, Veres, Botorok, Bandi, Keresztély, Demeter, Zöld. Edző: Eugen Moldovan.

Viitorul Curița: Tinguială – Moescu, Sincu, Fudulache, Iancu, Ghemici, Toader, Chelariu, Mihalciuc, Girneata, Nechita. Cserék: Ciubotariu, Cucu, Ureche, Vrabie, Maftei, Moței, Bortos, Ababei, Crăciun. Edző: Vlad Marian.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük