Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Célzottan keresik a kóbor ebeket Sepsiszentgyörgyön

Célzottan keresik a kóbor ebeket Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Május 27-től, hétfőtől a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve keresik a kóborkutyákat.

Hirdetés
Hirdetés

„Ha szaporodási szezon van, akkor mindig több kutya van a városban és ezek rendszerint falkákban bóklásznak a városban. Nincs ez rendben, mindenképp csökkenteni akarjuk a kószáló kóborkutyák számát, még akkor is, ha a menhely rendszerint maximális kapacitás körül működik. Jövő hét elejétől munkatársaink a város egy-egy előre meghatározott környékén lesznek majd jelen reggeltől 10-től délután 3-ig, arra kérjük a lakókat, hogy hívják őket a 0732717185 számon. Az akciónak az a célja, hogy egy-egy zónából ne álljanak arrébb a kutyák, amire odaérnének a kollégák” – közölte Máthé László a TEGA Rt. vezetője.

A TEGA arra is felhívja a városlakók figyelmét, hogy a kutyák befogása alkalmanként kábító lövedékkel történik: bár ez valóban fegyver használatát feltételezi, a lövedék nem halálos, az állat a szer hatása miatt esik össze, de nem szenved maradandó sérülést és nem pusztul el, aggodalomra tehát semmi ok.

A helyszínspecifikus befogási program a következő:

 • Május 27-e, hétfő: Állomásnegyed és környéke (Csendőrlaktanya és Sepsi Aréna részig)
 • Május 28-a, kedd: Olt Negyed (Lenin Negyed)
 • Május 29-e, szerda: városközpont (a Grigore Bălan sugárúttól a Gólya utcáig, illetve a Kálvin térig)
 • Május 30-a, csütörtök: Szemerja Negyed, Új Negyed, Őrkő környéke
 • Május 31-e, péntek: Csíki Negyed, Borvíz utca környéke

TEGA Rt. sajtóiroda

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. június 5., 18:58
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Na, még a galambok. Régente nagyra becsültem a posta galambokat, g azt a néhány vadgalambot is. De most, ez az új szapora nemzedék kultúrálisan alázza meg a városlakókat, az embereket!

 • User
  Dátum: 2024. június 6., 22:25
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Na, még a galambok. Régente nagyra becsültem a posta galambokat, még azt a néhány vadgalambot is. De most, ez az új szapora nemzedék kultúrálisan alázza meg a városlakókat, az embereket! Pártolja az esztelensége, mindenki aki a veszélyt se érzi!%!!

 • User
  Dátum: 2024. június 7., 21:35
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Ha tele a menhely gondolom akkor a szuri a megoldás amivel megoldják a létszám csökkentést. Legalább több száz vérszomjas d*göt nem az adófizetők zsebéből etetik