Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön is megtekinthető lesz a Mester és Marica

Sepsiszentgyörgyre érkezik A Gyönyörű Az Én Hazám Alapítvány produkciója, a Mester és Marica címet viselő szcenírozott koncert. A nem mindennapi alkotás június 16án, vasárnap 20 órától lesz látható, hallható az 56-os Emlékparkban.

Hirdetés
Hirdetés

Idén 100 éves Kálmán Imre Marica grófnő című műve, amit 1924. február 28-án mutattak be a Theater an der Wienben. Néhány hónappal később került sor a budapesti premierre is, mely hatalmas siker lett. Világhódító útja azóta is töretlen, hiszen slágereit –  Szép város Kolozsvár; De jó is lenne szerelmes lenni; Ringó vállú csengeri violám; Ne szólj, kicsim; Hej, cigány – azóta is mindenki ismeri, és folyamatos játsszák a világ különböző színházaiban, televíziókban, rádiókban és az interneten.

A Mester és Marica című szcenírozott koncerten a 100 éves operett összes dala elhangzik, illetve egy keretjáték keretében maga Kálmán Imre emlékezik vissza a darab születésére, életére, munkásságára. Kétségtelen, világhírű operett-szerzőnknek kiemelt szerepe van abban, hogy a magyar operett Hungarikum lett, hogy a világ nagy részében a műfajról mi, magyarok jutunk mindenki eszébe!

Kálmán Imre meséli el az előadásban Marica grófnő szerelmi történetét, illetve emlékezik vissza a darab keletkezésének körülményeire, érdekességeire, az eredeti szereplőkre, a fogadtatásra Bécsben és Budapesten, majd a világ többi részén.

Vagyis igazából egy új magyar színdarabot mutatunk most be, A Mester és Marica címmel. Kálmán Imrét monológja közben felhangzik az operett összes dala, kiszenekari kísérettel.

A szereposztás:

Marica grófnő: Lukács Anita

Endrődy-Wittenburg Tasziló gróf: Vadász Zsolt

Liza, a húga: Szendy Szilvi

Báró Zsupán Kálmán: Laki Péter

Manja: Zábrádi Annamária

Kálmán Imre: Dézsy Szabó Gábor

Kreatív producer: Vadász Zsolt és Szentpéteri András

Az előadás személyes és szakmai pártfogója: Yvonne Kálmán, Kálmán Imre lánya.

Jegyeket a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet vásárolni 60/30 lejes értékben, valamint az előadás napján a helyszínen is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük