Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az otthoni vízóraolvasás lehet ingyenes!

Az otthoni vízóraolvasás lehet ingyenes! Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön kívül minden település tömbházlakóit érinti a vízóra leolvasási költség. A Közüzemek Rt. emlékeztet: a lakrészenkénti havi 10 lej olyan költség, amelyet könnyedén meg lehet spórolni.

Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón is havi 10 lejt spórolhatnak meg a lakók, ha nem a Közüzemek Rt. alkalmazottai olvassák le otthonukban a költségelosztó vízórák állását, hanem ezt a lakótársulás, tömbházfelelős vagy akár egy általuk kijelölt személy végzi.

„Nyilván, hogy ha egy munkatársunkat kell minden lakrészhez küldeni, esetleg nem is egy, hanem két-három alkalommal, mert az illető nem tartózkodik otthon, annak van egy költségvonzata, hiszen senki sem dolgozik ingyen. Ugyanakkor, ha lehet, inkább spórolnánk a lakóknak egy kis pénzt, hiszen a leolvasási díj 7 lejről 10 lejre emelkedett, ami évi 120 lejt jelent egy háztartásnak: a költségelosztó vízórákat akárki leolvashatja, a fő, hogy ez szervezett formában történjen. A sepsiszentgyörgyieket nem érinti ez a költség, mert a megyeszéken minden tömbház valamilyen lakótársulás tagja, ők pedig maguk lebonyolítják a leolvasást, valamilyen módon. Azt szeretnénk, hogyha ez Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón is így lenne és nem csak azokban az esetekben, ahol lakótársulásba tömörültek” – fogalmazott Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. igazgatója.

Fontos megjegyezni, hogy törvény kötelezi a lakótársulások létrehozását, de a gördülékeny müködés érdekében a Közüzemek Rt. elfogadja azt az ideiglenes megoldást is, hogy egy kijelölt személyt bizzanak meg a lakók, aki elvégzi a vízórák leolvasását és az leolvasás eredményének lejelentését. A részleteket a helyi kirendeltséggel kell egyeztetni. A fő vízórát természetesen a továbbiakban is a vízszolgáltató képviselői olvassák majd.

(közlemény)

Képünk illusztráció.

Fotó: Veres Nándor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. május 29., 8:31
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ha az index lejelentés és a számla kifizetése is interneten keresztül történik akkor milyen költségről beszéltek ? Mi a különbség ha én jelentem le vagy ha a közös megbízott jelenti le ? Most mikor az internet világában élünk és mindent lehet otthonról intézni azért ez egy kicsit furcsa .

 • User
  Dátum: 2024. május 29., 9:17
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Fele a lakoknak meg a vizorat is lusta leolvasni, aztan hoborognek a szamlak miatt.Olyan is volt, hogy 5 ev utan nem tudta, hogy le kell olvasnia a vizorajat…)

 • User
  Dátum: 2024. május 29., 10:05
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Nem igazan ertem. A szolgaltatas araban benne vannak az adminisztracios koltsegek is. Akkor miert kell az ugyfelnek kulon megfizetni a leolvasast? Holnaputan kitalaljak , hogy az igazgato fizeteset is leosztjak „hiszen senki sem dolgozik ingyen”.

 • User
  Dátum: 2024. május 29., 14:29
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Milyen leolvasási díj hiszen nem is olvasnak minden hónapban . Akkor tegye rá díjat mikor leolvassa . Azt értem én jelentem ti pedig szeditek a leolvasási dijat .Ilyenkor hol van a fogyasztóvédelem ?

 • User
  Dátum: 2024. május 29., 18:22
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Sepsiszentgyorgyon legyurtak a torkunkon a digitalis orakat, kicsereltek darabjat 160 lejert a lako koltsegere es minden honapban a leolvasasra felszamolnak egy osszeget, szoval egyaltalan nem ingyenes……..

 • User
  Dátum: 2024. május 30., 9:04
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ezt a hitványságot nem csinálja senki . A villanyt a gázat is leolvassák de nem tesznek rá semmit . Azért ki lehetne vizsgálni ennek a jogosságát . Hol van a fogyasztóvédelem ? Nektek semmi közötök ahoz , hogy én társulásba vagyok vagy nem . Fogyasztok és fizetek. Ennyi. A többit had ne mondjam …..

 • User
  Dátum: 2024. május 30., 10:12
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Mi az hogy „LEOLVASASI DIJ”, netan a Dusterbe nincs mibol kifizetni az uzemanyagot, egyfolytaban dragittanak, az arak az egekben , es leolvasasi dijrol van pofajuk beszelgetni?