Felhívás!

Röviden

Elcsellengett kiskorú

Lapunkat vasárnap este arról értesítették, hogy a sepsiszentgyörgyi Oltmező utcában, a szociális tömbházak előtt szirénázó rendőrautók tartózkodnak. Radu Stroe, a megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, egy kiskorú lány még január 14-én csellengett el baconi otthonából, őt azonosították vasárnap este az egyik Oltmező utcai ingatlanban a rendőrök, és utólag átadták a gyermekvédelmi szakembereknek. A szóvivő kifejtette, zajlik a kivizsgálás az ügyben, a kiskorú távozásának részleteire derítenének fényt, illetve arra is választ keresnek, hogy a lány törvénytelenségek áldozata volt-e a távolléte alatt. 

Szentgyörgyön is elkezdődött

Hétfőn Sepsiszentgyörgyön is elkezdődött a Covid19 elleni oltás az országos kampány második szakaszába sorolt 65 év feletti személyek, a krónikus betegek, illetve a kulcsfontosságú területeken dolgozó személyek részére. A Dália utca 1-es szám alatti Oltóközpontot az egészségügyi előírásoknak megfelelően készítették elő az oltások beadására. Külön helyiségben van az oltásra érkező személyek nyilvántartása, a szakorvosi vizsgálópont, valamint az oltási terem, és ezek felszereltsége is biztosított. A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviselőinek szombati tereplátogatása nyomán az önkormányzat minden szükséges módosítást elvégzett, így hétfő reggel 8 órakor az oltóközpont megfelelt minden előírásnak.

A kampányban résztvevő egészségügyi hatóságok közötti félreértés miatt a vakcinához szükséges fiziológiás oldat sajnos, nem érkezett meg időben a sepsiszentgyörgyi oltóközpontba, ezért az oltás körülbelül 3 órás késéssel kezdődött el.

Január 19-től, keddtől kezdődően egy mozgó csapat elkezdi a szociális intézmények kedvezményezettjeinek oltását.

Az országos internetes előjegyzési felület (programare.vaccinare-covid.gov.ro/) szerint hétfő délig a Sepsiszentgyörgyön elérhető 1 200 helyből több mint 900 volt foglalt. A megyeközpontban januárra már beteltek a helyek, Sepsiszentgyörgy önkormányzata fel van készülve az újabb központok beüzemelésére, amennyiben ezt a helyi vagy központi egészségügyi hatóságok kérvényezik. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.