Felhívás!

Haydn halott, Lady Gaga él

 

Unalmas lenne az élet, ha mindenütt orosz vagy észak-koreai módi szerint ugyanazok a Putyinok meg Kimek csücsülnének az elnöki székekben orrvérzésig. Új műsorhoz új férfi kell, a média és a háttérhatalom ezt nem felejti el, gyerünk, mert gyors az élet!

Szerdán Joe Biden hivatalosan beül az Ovális iroda kellős közepébe. Amerikában sem elnök, sem Super Bowl-győztes nem lehetsz látványelemek nélkül, nem úgy van, mint Moszkvában, hogy egy katonazenekar elhúzza a himnuszt, és Putyin öt perc múlva már el is határozta, hol lesz Oroszország új határa. Washingtonban az úri muri nem élhet meg muzsikaszó nélkül. Jó kettő évszázaddal ezelőtt Thomas Jefferson kedvenc zeneszerzője, Haydn menüettjére protokollárisan megpörgetett néhány bankár- és gyapottermesztő-feleséget. Hozzánk közelebbecske Marian Anderson afroamerikai csodaszoprán trillázott Eisenhowernek és Kennedynek, majd Jessye Norman Ronald Regannek. De hol van már a tavalyi hó?

A maholnap nyolcvanéves Joe papa kit hívott meg himnuszt énekelni? Lady Gagát. Komolyan, nem viccelek. Eleinte csodálkoztam én is, de aztán rájöttem, micsoda hatalmas jelképes üzenete van a gesztusnak. A gá-gá köztudottan a libák khm… kommunikációs eszköze. A washingtoni Capitolium még meleg a gonosz Trump terroristáinak támadásától, a szuperprofi őrök nem tudták megvédeni. Bezzeg valamivel ahajt az időben, Kr. e. 390-ben a római Capitoliumot kik mentették meg? Hát nem a libák?

Az akkori gonosz trumpistákat galloknak hívták (emlékezzünk, a minap az egyik legbőszebb támadó gall sisakkal és szarvakkal sétifikált az amcsi Capitoliumban!), és törtek-zúztak jó gall módra Rómában, csak a Fórum és ott a Capitolium maradt a védők kezében. Többszörös sikertelen támadás után a ravasz gallok éjjel próbáltak besettenkedni, de Juno istennő szent libái olyan ricsajt csaptak – na, de nem fogom én kioktatni az intelligens olvasót.

Az üzenet a texasi farmer, Kína, Oroszország, a Tejútrendszer stb. felé világos: Lady Gagával legyőzhetetlenek vagyunk. És az (amint említettem) intelligens olvasó láthatja a csodálatos haladást az Amerikát megalapító zarándok atyáktól a városokat ripityommá zúzó BLM-mozgalmistákig, Haydntól Lady Gagáig, Thomas Jeffersontól…, de ennyi fér bele a jegyzetembe. Isten óvja, Amerikát! És minket…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.