Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó barátsággal karöltve vidámabb az élet!

Jó barátsággal karöltve vidámabb az élet! Vélemény

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napközi Otthonban levő kiscsoportjaink, a Csicsergők és a Micimackó csoportok, 2022 szeptemberében bekapcsolódtak az országos SNAC nevezetű önkéntességi programba a Jó barátsággal karöltve vidámabb az élet! című nevelési projektünkkel. Partnereink voltak a sepsiszentgyörgyi Néri Szent Fülöp Általános Iskolához tartozó óvoda csoportjai (Katicabogár, Medve, Lepke, Szivárvány), akikkel közösen különböző tevékenységeket terveztünk, illetve valósítottunk meg.

Hirdetés
Hirdetés

Novemberben, a Gyümölcsök és zöldségek adományozó hete alkalmával a gyerekek, illetve szüleik segítségével tartós gyümölcsöket és zöldségeket tartalmazó adományt gyűjtöttünk, amelyet a Néri Szent Fülöp Óvoda gyerekei tízóraiként fogyaszthattak el az ősz folyamán a saját csoportjukban.

Decemberben, az Egy játék és egy gyermeki mosoly elnevezésű hét keretén belül kiscsoportosaink saját játékgyűjteményükből adományoztak játékszereket a partnerintézmény óvodásainak, amelyek – bekerülve a csoportszoba játéktárába – nap mint nap eszükbe juttatják a Hófehérke Óvodában levő barátaikat.

A téli vakáció után, februárban nagy izgalommal készültünk a közös farsangi mulatságra, amelyet a Hófehérke Napközi Otthonban rendeztünk meg. A farsanghoz fűződő hagyományainkban nagyon sok pajkosság, derű, móka, játékosság lakozik, amely gördülékenyebbé teszi a gyermekek számára az ismerkedést, barátkozást. Vidám hangulatban telt a napunk: mozgásos, valamint ügyességi és zenei játékokkal, csúfolódókkal, egyszerű tánclépésekkel biztosítottuk a mulatságunk víg hangulatát. Nem feledkeztünk meg a farsangi finomságokról sem, éhségünket fánkkal csillapítottuk, amely kihagyhatatlan része a farsangnak.

A víg mulatság után a gyerekekkel megbeszéltük az átélt élményeket, mindenki elmondhatta legkedvesebb tapasztalatait. Az óvodásaink megnyilvánulásai alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy továbbra is ragaszkodnunk kell mind a régi hagyományainkhoz, mind a meglevő és kialakulóban levő barátságokhoz.

(A Hófehérke Napközi Otthon csapata: Szabó Anna-Mária, Vasile Ágnes, Veres Szidónia és Zoltáni Zsuzsánna)

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük