Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Üveggyűjtést szerveznek a hétvégén Sepsiszentgyörgyön

Üveggyűjtést szerveznek a hétvégén Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön pénteken és szombaton, azaz április 12-én és 13-án üveggyűjtési akcióra kerül sor: amint a városlakók megszokhatták, a leadott italos és befőttesüvegekért cserébe a TEGA sört vagy ásványvizet ad. A síküvegek (ablak és gépjárművek üvegei) nem minősülnek beválthatónak.

Hirdetés
Hirdetés

„Kérdéses volt, hogy az idén tudunk-e ilyen akciót szervezni, mert a RetuRO betétdíjas, visszaváltható üvegeit nem lenne értelme ilyen módon leadni, viszont azt látjuk, hogy még mindig van több olyan üveg, amelyet nem ebben a rendszerben értékesítettek, tehát azokért nem jár az 50 bani – mi ezeket vesszük át. A RetuRO rendszer és az árak alakulása miatt idén 10 kg üvegért adunk cserébe egy fél liter sört vagy egy literes borvizet” – fogalmazott Máthé László a TEGA Rt. vezetője.

Helyszínek és program

Az üveggyűjtési akció a megszokott helyszíneken zajlik, amelyek az alábbiak:

  • Szabó Kati Sportcsarnok melletti parkoló (Stadion utca);
  • A Penny Market szomszédsága;
  • A régi kenyérgyár (Kós Károly utca);
  • Az Állomás utcai buszpályaudvarral szemközt;
  • Kálvin tér, parkoló
  • A TEGA Hulladékudvar (Energia utca, 2 sz.)

A pénteki és a szombati program eltérő, így 12-én 12.00 és 19.00 közt várják az ügyfeleket, míg szombaton korábban, reggel 10.00 és 19.00 közt lehet üveget beváltani.

Régi bútorok

Ahogy a vidéki hulladékgyűjtési akciók keretében, úgy Sepsiszentgyörgyön is átveszi a TEGA a régi bútorokat ingyenesen, tehát nem költségmegtakarítás, ha valaki a szemetesek mellé rakja le a fölöslegessé vált bútort. A helyes eljárás egyszerű: a TEGA-val kell egyeztetni telefonon a 0267310123 számon, és a köztisztasági cég a lépcsőház vagy ház bejáratától (tehát nem az illető lakásából), elszállítja a bútordarabot.

TEGA Rt.

Sajtóiroda

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük