Pénztáros a menő

Pénztáros a menő Kovászna megye

Országos szinten a kereskedelmi tevékenységekre irányuló állásokra pályáztak legtöbben idén azok, akik online kerestek munkahelyet. Megyénkben kicsit más a helyzet, mivel a legtöbb állástalan szakképzetlen.

Mintegy 3,5 millió önéletrajzot töltöttek fel idén az egyik legismertebb álláskereső portálra, az eJobs.ro-ra, az álláskeresők nagy része legalább középfokú végzettséggel rendelkezik. Elsősorban kereskedelmi, könyvelői, illetve humán erőforrás jellegű munkahelyekre nyújtottak be pályázatot.

Már évek óta a kereskedelmi tevékenységekre irányuló állásokat keresik a legtöbben, szám szerint közel 700 000-en adtak le ilyen területre önéletrajzot.

Kovászna megyében a munkakeresők általában szakképzetlenek, ezért takarítói-utcaseprő, vagy könnyebb fizikai munkát keresnek – mondta Kelemen Tibor, munkaügyi igazgató. A munkaadók 40 százaléka szintén szakképzetlen munkaerőt keres, de a szolgáltatóiparban keresnek pincért, szakácsot, eladót. A gyárak, főleg a tex­til­ipari profilú cégek varrónőket keresnek folyamatosan. Emellett vannak a szezonális munkák, illetve a szállításban is keresnek sofőröket gépkocsira vagy kamionra. Kiemelte: szakemberhiány van az erdészeteknél, közbirtokosságoknál, ahová főleg pályakezdőket várnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.