Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elvihető turisztikai térképpel segítik a turisták tájékozódását

Elvihető turisztikai térképpel segítik a turisták tájékozódását Kovászna megye

Kézdivásárhely összes vendéglátóhelyére eljuttatják azokat a kisméretű, letéphető turisztikai térképeket, amelyeken a város nevezetességei mellett a helyi szállodák, vendéglők és kávézók is fel vannak tüntetve. A nyomtatvánnyal a turisták tájékozódását kívánják megkönnyíteni.

Hirdetés
Hirdetés

A céhes város 2022 végén kapta meg a helyi érdekeltségű turisztikai település minősítést, azóta az önkormányzat többféle módon igyekszik népszerűsíteni a helyi látványosságokat, és megkönnyíteni a turisták eligazodását a városon belül. Tavaly a főtér több patinás épületének (polgármesteri hivatal, református templom, Incze László Céhtörténeti Múzeum, Vigadó Művelődési Ház) közelében helyeztek el háromnyelvű információs táblákat, majd nagyméretű turisztikai térképeket is felállítottak a városközpontban, illetve Molnár Józsiás és Wegener parkokban.

Ezek mellett Kézdivásárhelyen több éve működik turisztikai információs iroda, ahol a városba látogatók tájékoztatást és útbaigazítást kaphatnak a fontosabb látnivalókkal kapcsolatban. Az információszerzést ugyanakkor egy online katalógus és a SmartGuide telefonos applikáción keresztül elérhető digitális kalauz is segíti

A letéphető térképet bárhová magával viheti a turista. Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata

Szilveszter Szabolcs alpolgármestertől megtudtuk, a városvezetés mostantól újabb módon igyekszik segíteni a Kézdivásárhelyre érkező vendégeket: letéphető turisztikai térképeket készültek, amelyek a közeljövőben ingyenesen elvihetők lesznek a helyi vendéglátóhelyekről.

A nyomtatvány hátoldalán a helyi vendéglátóhelyek listája is olvasható. Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata

A kisméretű nyomtatvány egyik oldalán a település látványosságait és fontosabb épületeit bemutató térkép látható, ugyanakkor az aktuális események és a fent említett SmartGuide alkalmazás is könnyedén elérhető QR-kódok segítségével. A másik oldalon a város háromnyelvű leírása mellett a helybéli szállodák, vendégházak, éttermek, kávézók, cukrászdák címe és elérhetősége van feltüntetve, ezek térképe egy újabb kód beolvasásával online is megtekinthető – magyarázta az elöljáró.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások