Felhívás!

Öröm a kicsiknek

Öröm a kicsiknek Kovászna megye

December ötödikén egész napos programja volt a Wegener Pro Sanitate Alapítvány Mikulásának Kézdivásárhelyen. A piros ruhás öregúr a kórházat és vidéki iskolákat is felkeresett. Ezzel párhuzamosan a város Télapója is járta az óvodákat. Baróton a bányászszobor mellé érkezett, Középajtán az óvodásokat és elemi iskolásokat lepte meg.

A Zarah Moden és New Fashion készruhagyárak, illetve a hozzájuk kapcsolható Pro Sanitate Alapítvány Mikulása kilenc órakor érkezett meg a kézdivásárhelyi kórház gyermekosztá­lyá­ra, hogy ajándékcsomaggal lepje meg a kis pácienseket, akik az év egyik legszebb napját kénytelenek az intézményben tölteni. A piros ruhás, hófehér szakállú öregúr zsákjából édességcsomagok kerültek elő, aminek nagyon örültek az apróságok. A készruhagyárak vezetősége által is elkísért jótékonykodó ezen kívül több vidéki oktatási intézményben is megfordultt. A város Mikulása az összes óvodát felkereste, nagy örömet szerezve a gyerekeknek, akik román és magyar nyelvű mondókákat idéztek, nagy beleéléssel énekelték az ünnepváró dalokat. A jutalom nem maradt el: a Mikulás puttonyából itt is előkerültek az édességcsomagok, amik idén a Süti Éden szalonjából kerültek ki és a New Fashion által szolgáltatott apró zsákokba voltak csomagolva. A felsoroltak mellett a Free Frog’s Riders motoros társaság jótékonykodója is felkereste a kórház gyermekosztá­lyát. Béka (Kiss Levente) és baráti köre szintén apró kedvességekkel tette szebbé a beteg gyermekek napját.

Az önkormányzat Mikulása tegnap délután a főtéren is megjelent, hogy örömet szerezzen a céhes város legkisebbjeinek.

Mikulás Baróton

Sok gyermek jelenlétében érkezett meg szerda este az önkormányzat Mikulása Barót központjába, a bányászszobor mellé, oda, ahova már évek óta hagyományosan a város karácsonyfáját is felállítják. A kicsik szóba is álltak vele, verseket szavaltak, énekeltek, miközben a karácsonyi fények is kigyúltak a településen. A Mikulás járt a középajtai óvodásoknál és az elemi osztályosoknál is. A kicsik nagy örömmel fogadták, tánccal, énekekkel s versekkel köszöntötték a vendéget, aki sok-sok ajándékot osztott szét óriás zsákjából.

Bartos Lóránt, Böjte Ferenc

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.