Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ősztől már a kibővített sepsiszentgyörgyi köztemetőben lehet temetkezni

Ősztől már a kibővített sepsiszentgyörgyi köztemetőben lehet temetkezni Kovászna megye

Több mint három hektárral bővül a sepsiszentgyörgyi köztemető területe, ehhez az önkormányzat már korábban több parcellát is felvásárolt, legutóbbi ülésén pedig a városi tanács jóváhagyta az odavezető utak kialakításához szükséges területmegosztást is.

Hirdetés
Hirdetés

A háromszéki megyeszékhely önkormányzata évekig próbálkozott megszerezni a volt katonai lőtér területét, hogy kibővíthesse a temetőt, végül azonban arra kényszerült, hogy magánszemélyektől vásároljon fel erre szánt parcellákat.

A Vár utcai köztemetőhöz csatolt területet az Otthon sétány folytatásaként újonnan kialakított utcán lehet majd megközelíteni, ez egyúttal új nevet is kapott: a Bunika utca nevét az ott területeket birtokló egykori családról kapta.

Fótó: Tuchiluș Alex

A köztemető kezelési jogát a város alárendelt intézményére, az Urban Locatorra bízta, egyúttal felkérte, hogy szerezze be a szükséges egészségügyi engedélyt. Ennek feltétele, hogy a terület be legyen kerítve, tehát ezt a munkálatot kell elvégezni a közeljövőben, majd a kerítésen belül egy zöldövezetet is ki kell alakítani (egyfajta védősávként), ezután lehet majd elkezdeni az oda kerülő építmények tervezését. 

A temetkezés azonban várhatóan már ősztől lehetséges lesz ezen a területen. A város új ravatalozót is szeretne oda építtetni, amíg az elkészül, a régi temetőben levő halottasházat használhatják a hozzátartozók. Tóth-Birtan Csaba sepsiszentgyörgyi alpolgármester elmondta, az új ravatalozóban urnás temetkezésre is szeretnének lehetőséget adni, mert egyre többen hamvasztatják el elhunyt szeretteiket. Az új temetőrészben parkolókat, padokkal ellátott sétányokat és éjszakai közvilágítást is létesítenek.

Fótó: Tuchiluș Alex

A köztemető jelenlegi területe 6,5 hektár, a bővítés után több mint 11 hektáron lehet majd temetkezni.

Fótó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások