Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszék ifjúságától volt hangos a hétvége

Háromszék ifjúságától volt hangos a hétvége Kovászna megye

Különleges kiadásához érkezett idén a Háromszéki Diáknapok, amely idén tizennyolcadik születésnapját ünnepelte több mint 360 lelkes résztvevővel. A négy napot átölelő esemény alkalmával 18 csapat hódította meg Sepsiszentgyörgyöt, tagjai akadályt és félelmet nem ismerve néztek szembe a kihívássorozattal. Az örömkönnyekkel, kalandokkal és szórakozással teli rendezvényt ünnepélyes gálával zárták vasárnap este.

Hirdetés
Hirdetés

Izgalmakkal teli hétvégének nézett elébe a 18. Háromszéki Diáknapok szervezőcsapata, akik az idei alkalommal jubileumot ünnepelvén vágtak neki a többszáz diákot megmozgató rendezvénynek. A több hónapos munka gyümölcse május első hétvégéjére érett be: a szokásostól eltérően idén összesen 18 csapat szállt versenybe, három nap helyett ugyanakkor négynapos programsorozatot állítottak össze a diákok számára. A sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, kovásznai és baróti csapatokat felölelő diáknapok 365 fővel rajtoltak csütörtökön.

18. születésnapját ünnepelte a Háromszéki Diáknapok. Fotó: Farkas Orsolya

Szórakozás és nevelés

A színvonalas rendezvény szervezésében idén is kiemelt figyelmet szenteltek a kreatív, művelődést és testmozgást célzó programkínálat összeállítására. A vetélkedők alkalmával a 9-12. osztályos diákok művészi érzékét, sportteljesítményét, logikus gondolkodását is próbára tették, teret és alkalmat biztosítva a kibontakozásra, kapcsolatépítésre és szórakozásra. A feladatokat a város különböző helyszínein szervezték, igazodva az adott vetélkedő jellegéhez, így Sepsiszentgyörgyöt ismét ellepték a színes egyenpólókban masírozó, zászlókkal, jelmezekkel és kabalákkal felszerelt csapatok. A versenysorozatot a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán zárták vasárnap délután, a döntősök párbajára este került sor.

Elözönlötték a művelődési ház udvarát a diáknapozók. Fotó: Farkas Orsolya

„Úgy gondolom, hogy a hangulat nagyon jó volt, ez minden évben így szokott lenni. A csapatok nagyon vagányak, színvonalasak. Jó érzés őket tanítani, átadni az értékrendünket, kizökkenteni a komfortzónájukból és egy kicsit nevelni is a nagybetűs életre” – vélekedett Kolumbán Zenge, a Háromszéki Diáknapok főszervezője, aki 26 szervező társával és 14 önkéntessel felelt az idei rendezvényért, együtt izgult és szurkolt a résztvevőkkel. 

Kolumbán Zenge, a Háromszéki Diáknapok elkötelezett szervezője. Fotó: Farkas Orsolya

A kihívásokkal tarkított hétvége fáradságát csendes pihenővel vezette le a több száz fős társaság a művelődési ház udvarán, végül pedig egymás átölelve, örömkönnyekkel búcsúztatták a hétvégét.

Elsöprő sikert aratott a Boombers

A 18-ból összesen 5 csapat jutott be a végső döntőbe, közülük választották ki Háromszék legügyesebbjét a vasárnap este tartott gálaesten, amelynek a Székely Mikó Kollégium konferenciaterme adott otthont. Az elért pontszámok alapján a Grizzly, a Boobmers, a Tagmen, a Mojito és a Csermely-szelidítők kerülte be a végjátékba.

Csendes pihenővel zárult a városszerte zajló vetélkedő. Fotó: Farkas Orsolya

A fődíjért azonban továbbra is küzdeni kellett, a döntősöknek pedig újabb fordulókon kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, mígnem a többórás gálaest végén, nehéz harc után a Boombers került ki győztesként, akik ezzel együtt a legkörnyezettudatosabb csapat díját is elnyerték. Ezenkívül fair-play díjat is kiosztottak a rendezvényen, de elismerésben részesült a legkiemelkedőbb KOBAKÉ (a Kovásznáról, Barótról és Kézdivásárhelyről érkező csapatok gyűjtőneve) csapat is.

A végső harcot és a legügyesebb csapat címét a sepsiszentgyörgyi Boombers nyerte. Fotó: Tuchiluș Alex

Háromszék legszínvonalasabb diákrendezvényét a sepsiszentgyörgyi önkormányzat alá tartozó Ifjúsági Iroda és a Háromszéki Csillagösvény Egyesület szervezte meg, bevonzva a város több kulturális intézményét is – Művész Mozi, a Kónya Ádám Művelődési Ház, az Erdélyi Művészeti Központ, a Vadászati Múzeum, a Székely Nemzeti Múzeum, a Cimborák Bábszínház és a Bod Péter Megyei Könyvtár – hogy a fiatalok jobban megismerhessék azokat.

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Farkas Orsolya, Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. május 7., 13:39
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Majomkodás, zajcsinálás tanulás helyett. Aztán a felmérőkön, az érettségin kullog Háromszék szégyenszemre. És néhány év múlva (ha addig megtanul legalább makogni románul) majd hordja a székely fiatal a kaját a brassói irodában 2000 euroért dolgozó helyi szakiknak.