Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabad az út a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Gimnázium bővítése előtt

Szabad az út a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Gimnázium bővítése előtt Kovászna megye

Sikerült területhez jutni a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Gimnázium udvarán felépítendő, elemi osztályoknak helyet adó új iskolaépülethez. Az önkormányzat legutóbbi ülésén jóváhagyta egy parcella megvásárlását az iskolával szomszédos gázvállalattól.

Hirdetés
Hirdetés

Mint Tóth Birtan Csaba sepsiszentgyörgyi alpolgármester érdeklődésünkre jelezte, a Mikes Kelemen Gimnázium elemi osztályai jelenleg több épületben vannak elosztva – még a bentlakás épületében is helyet kapott néhány osztály. Az intézményfenntartó város azonban  azt szeretné, ha minden elemi osztályt egy új épületbe lehetne költöztetni, a tervezéskor azonban kiderült, hogy nem elég a rendelkezésre álló felület, amelyen el is kell bontani egy rendkívül leromlott állapotú egykori tornatermet.

Fotó: Pinti Attila

Egyedüli megoldásként az kínálkozott, hogy a szomszédos Engie gázvállalat udvarának egy részét megveszik az iskolának. Hosszas alkudozás kezdődött, végül a felek megegyeztek, és miután elkészült a topográfiai tanulmány, megvolt a területelosztás és a felértékeltetés mindkét részről, nyélbe lehet ütni a 288 négyzetméter megvásárlását 24 388 euróért (áfa nélkül), azaz 120 713 lejért – tulajdonképpen erre bólintott rá a tanács. Az iskolának egyébként 15 elemi osztálya van, minden évfolyamon 3-3.

A középiskola régi épülettömbjének teljes körű felújítása öt éve fejeződött be, Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester egy korábbi nyilatkozata szerint az idei nyári vakációban nekifognak a bentlakás és a főépület régi szárnyának a renoválásához is, ehhez a munkálathoz most keresik a kivitelezőt.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. május 7., 12:35
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Volt az akkori épitészeti iskolának, meg utána liceumnak a 70-es években egy sportbázisa, de az akkori elvtársak elvették, és
  törvényszéket építettek az iskola területére.

 • User
  Dátum: 2024. május 9., 13:33
  ÉRTÉKELÉS: 1

  ma mindenki epitesz feketen elso emeleten fodraszat welnes furdo furjak faragjak engedely nelkul evente ….egy kissebb foldmozgas….hol a hatosag…..