Felhívás!

Jövőben elkészülhet a helikopter-leszálló

Jövőben elkészülhet a helikopter-leszálló Kovászna megye

Ha minden a tervek szerint halad, akkor a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Megyei Sürgősségi Kórház udvarán hamarosan egy helikopter-leszállóval gyarapodik, az első „kapavágásra” pedig már jövő évben sor kerülhet – tudtuk meg a megyei sürgősségi kórház menedzserével folytatott legutóbbi beszélgetésünk során.

Tegnap András-Nagy Róbert kórházigazgató asztalára került a városrendészeti terv (PUZ) harmadik változata, ami a kórház időbeni fejlesztési tervét is tartalmazza.

– Az említett terv most, szeptember hónap folyamán véglegesítődik, októberben kezdjük meg az engedélyeztetését. A 20×20 méteres, kivilágított helikopter-leszálló építésével kapcsolatosan elmondhatom végre, hogy – ha a bürokrácia nem akadályoz előreláthatatlan módon – akkor jövő évben megkezdhetjük a kivitelezést, sor kerülhet a konkrét munkákra – avatott be András-Nagy. A leszálló megépítése nagy előrelépés lenne a háromszéki betegellátásban: a pácienseket ezután nem kéne az eddig improvizált leszállópályáig mentőautóval szállítani, hanem a kórház udvarán le lehetne bonyolítani a betegátvételt, a helikopterek pedig akár éjjel is életet menthetnének, hiszen a rohammentős helikopterek éjjel kizárólag engedélyezett, éjjeli leszállóhoz jönnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.