Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Harmadik helyen a magyarok és románok is

Harmadik helyen a magyarok és románok is Sport

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–1-re kikapott a szlovákoktól, így az elsőről visszacsúszott a harmadik helyre Európa-bajnoki selejtezős csoportjában. Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával a nemzeti együttes először szenvedett vereséget hazai pályán, ezzel a kudarccal a horvátok vezetik a csoportot, egypontos hátránnyal Szlovákia és Magyarország követi.

Hirdetés
Hirdetés

Ez volt a hatodik összecsapás a két ország válogatottja között, és eddig magyar győzelemnek még nem örülhettünk. Két döntetlen mellett négyszer a szlovákok diadalmaskodtak. A hatból négy volt tétmeccs, ezeken három szlovák siker és egy döntetlen a mérleg.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata nem érdemelt vereséget a szlovákok elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőn. Marco Rossi úgy fogalmazott, játékosai és a játékvezetők is hibáztak. „Elkövettünk néhány hibát, ezért vesztettünk. Nem alibit keresek, de sajnos a játékvezetői csapat is nagyon sok hibát követett el. Az első gól teljesen egyértelmű lesállást követően született és ez alapvetően befolyásolta a meccset. A második gól a mi hibánk volt, rosszul helyezkedtünk. Összességében nem érdemeltünk vereséget, a játékosok mindent megtettek, nagyszerű volt a hozzáállásuk.”

Rossi szerint bonyolulttá vált a helyzet a csoportban, amelynek kiegyenlítettségét jól mutatja a döntetlennel zárult Azerbajdzsán–Horvátország meccs. „Most minden sokkal bonyolultabb, mint korábban volt, de még mindig hinnünk kell, mert a hit az, ami elősegíti a megfelelő erőfeszítést és azt, hogy elérjük a célunkat.”

Ahhoz, hogy a magyar válogatott ott legyen a részben hazai rendezésű 2020-as Európa-bajnokságon, a kvalifikációs sorozat hátralevő részében – azon kívül, hogy hazai pályán hozza az azeriek elleni kötelezőnek mondható sikert – bravúrra lenne szüksége vagy a világbajnoki ezüstérmes horvátok, vagy a legutóbbi kontinensviadalon elődöntős walesiek otthonában.

A románoknak sincs sok okuk örömre a Málta ellen mutatott játék alapján, bár igaz, hogy sovány, 1–0-s győzelmet arattak. A margittai George Pușcaș találata biztosította a három pontot Cosmin Contra szövetségi kapitány együttesének, és ezzel visszajött az F-csoport harmadik helyére a selejtezők hajrájában. Igaz, ehhez szükség volt a svéd-norvég meccs döntetlenjére is, hiszen így a svédek nem tudták növelni előnyöket a tabella második helyén állva, míg a norvégok nem tudták beelőzni a románokat. Októberben és novemberben rendeznek még két-két fordulót. Egy hónap múlva a románok a Feröer-szigeteken játszanak, majd a norvégokat fogadják.

 

Az E-csoport rangsora:

  1. Horvátország 5      3      1      1      10–5        10
  2. Szlovákia 5 3      0      2      9–7  9
  3. Magyarország 5 3      0      2      7–6  9
  4. Wales 4      2      0      2      4–4  6
  5. Azerbajdzsán 5      0      1      4      5–13        1

 

Az F-csoport rangsora:

  1. Spanyolország 6 6      0      0      17–3        18
  2. Svédország 6      3      2      1      13–8        11
  3. Románia 6 3      1      2      13–7        10
  4. Norvégia 6 2      3      1      11–8        9
  5. Málta 6      1      0      5      2–13        3
  6. Feröer 6      0      0      6      3–20        0
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük