Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Európa-bajnoki tapasztalatot szereztek

Európa-bajnoki tapasztalatot szereztek Sport

Szeptember 4–7. között Bukarest adott otthont az egyéni fallabda Európa-bajnokságnak. A színvonalas kontinenstornán 56 – köztük két háromszéki – versenyző mérte össze erejét.

Hirdetés
Hirdetés

A sportág több európai kiválósága tette tiszteletét a bukaresti Eb-n, többek közt a címvédő spanyol Borja Golan (33. a világranglistán), vagy a belga Gilis testvérek, a 23 éves Nele Gilis (18.) és a 21 éves Tinne Gilis (27.).

Romániát csak ifjúsági játékosok képviselték, köztük a Kovászna Squash SKE játékosai, Bodor Bence és Szabó Nikole. A hazai játékosoknak csakis egymás ellen tudtak győzelmet aratni, de ez várható volt, mivel a squash még gyerekcipőben jár az országban. Ennek ellenére a viadal remek tapasztalatot jelentett az ifi játékosoknak, mivel jelenleg kevés esélyük van arra, hogy profikkal játszanak. A Kovászna Squash SKE edzője, Bara Hunor tagja volt a 9 fős bírói csapatnak, amely igyekezett tisztán tartani a versenyzők játékát.

A női versenyben a kontinensbajnoki címet a belgiumi Nele Gilis szerezte meg, a férfiak között pedig a német Raphael Kandra diadalmaskodott. A Kovászna Squash SKE játékosai közül a 16 éves Bodor Bence a 22. helyen zárt, míg a 18 éves Szabó Nikole a 31. helyen végzett. A csíkszeredai Szász Kincső a 23. lett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük