Felhívás!

Ez volt a nyolcadik

Ez volt a nyolcadik Kovászna megye

A Zöld Nap Egyesület július 16-án nyolcadik alkalommal szervezte meg az Elemér a Nemerén kerékpáros kincskeresést a Nemere Útján. A szombati eseményre 15 csapat 49 fővel nevezett be.

A rendezvény tervezett hosszabb útvonala 40 km-es, a rövidebb pedig 30 km-es volt, többek között az alábbi településeket érintve: Kézdivásárhely, Kézdiszentlélek, Kézdiszentkereszt, Bélafalva, Esztelnek, Kurtapatak, Kézdivásárhely.

A kerékpáros kincskeresés ezúttal is család- és gyerekbarát rendezvény volt, változatos feladatokkal. Összeállításuknál elsődleges szempont az volt, hogy a benevezettek megismerjék a települések kulturális és természeti adottságait, betekintést nyerjenek a kisebb-nagyobb közösségekbe.

Díjazás szempontjából idén is az nyert, aki minél több feladatot teljesített, és minél több „kincset” talált meg. A tizenöt csapatból a legkitartóbbnak és a legügyesebbnek Gocz Attila, Pál Botond és Józsa Levente összetételű csapat bizonyult, 40,5 ponttal győzött. Második helyezést ért el Szabó Attila, Balázs Attila és az örményországi Davit Mamulyan, illetve Imre Szabolcs István, Szabó Alpár, Straua Medárd, Orbán Zsófia és Orbán László csapata a harmadik lett. A nyertesek biciklitartozékokat, bögréket, trikókat, könyveket, érmeket, okleveleket és egyéb apróságokat kaptak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.