Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elzárják a vízcsapokat Sepsiszentgyörgyön

Elzárják a vízcsapokat Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Felhalmozott adósságok miatt 13 lakótársulás esetében szüntetik meg az ivóvízellátást Sepsiszentgyörgyön. Az érintett lakóbizottságok nem teljesítették a tavaly tett kötelezettségvállalásukat, miszerint részletekben fizetik ki az elmúlt évek során felhalmozott, nagy összegű adósságaikat.

A Közüzemek Rt. regionális szolgáltató 13 tulajdonosi társulás esetében szünteti meg az ivóvíz-szolgáltatást a nagy összegű közköltség-tartozások miatt, amely meghaladja az 1,5 millió lejt. A döntés azt követően született meg, hogy tavaly az önkormányzat közbenjárására az érintett lakótársulások írásban vállalták, részletekben behajtják a tartozásokat, de ez csak néhányuknál történt meg. A legtöbbnél a tartozások tovább halmozódtak, a lakók az aktuális számlákat sem fizetik ki.

Ezért a mai naptól kezdődően, illetve a következő napokban a következő tulajdonosi társulásoknál kapcsolják le az ivóvízellátást: 3E, 3D, Flori de Tei, Căminul, Gars–Viitorul 6, Garsoniera 5, Progres 12, Ciucului 59, Váradi József 13, Speranţa, Prietenia, Viitorul és Zona Culturii.

Hirdetés
Hirdetés

Mivel az önkormányzat csupán a tulajdonosi társulások szintjén rendelkezik adatokkal, a lakóbizottságokat arra kérték, adják meg a tartozók listáját tömbházanként, hogy ne az egész lakótársulást kelljen lekapcsolni a vízhálózatról, viszont csak egy lakótársulástól érkezett válasz. Ebben az esetben a 11 lépcsőházból csak négy marad víz nélkül. A tartozást felhalmozó rendelkező többi lakótársulásnál a hozzájuk tartozó összes lépcsőházban elzárják a vizet.

Címlapfotó: Depositphotos

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. június 20., 17:04
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Jó volna a gyerekeit egyedül nevelő, dolgozó szülő kapna valami támogatást ,mert nagyon nehéz a kevés fizetésből mindent fizetni,hát még akinek bankja is van!A fizetés szinte felét allambacsi lekapcsolja,és élj még, ha tudsz!!!Gazember világ van!!!

 • User
  Dátum: 2023. június 20., 22:12
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A dolgozó, gyerekeit egyedül nevelő szülőnek soha nem lesz anyagi támogatás, sem lakás sem semmi! Az kell a sok munkaképes ingyenélő cigánynak, akik a Sugás áruház előtt üldögélnek naphosszat!

 • User
  Dátum: 2023. június 20., 23:21
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ingyen felujitsak nekik a tombhazlakast, uj termopanokat, vasajtokat kapnak.
  Ezek meg mar azt kepzelik, hogy a szamlakat sem kell akkor fizetniuk.
  Hat ki fizesse ki, valaki mas helyettuk?
  Akkora buntetokamatot kellene rajuk rakjanak, hogy vagy kifizetik a fogyasztast kamatostul vagy el kene arverezzek, hogy aki rendes adofizeto az megvehesse arveresen.

  • User
   Dátum: 2023. június 21., 10:00
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Erre en is kivancsi lennek.
   A Jysk-el szembeni tombhazban peldaul mar el kellett volna kezdodjon a szigeteles, megis mintha semmi sem mozdulna.
   A polgarmesteri hivatal kellene ellenorizze vagy kicsoda?

 • User
  Dátum: 2023. június 21., 13:28
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A Polgármesteri Hivatal feladata lenne a lakótársulások ellenőrzése. Aki adóságot kezd felhalmozni azt időben be kellene perelni (egy kis jogi segítség elkelne a hivatal részéről) , ha akkor sem fizet, árverésre bocsátani a lakást. Így a rendesen fizetők is éreznék, hogy valaki védi őket. Így büntetik a fizető lakókat a nem fizetők miatt. Egyes lakótársulásoknál sumákolnak az adminisztrátorok és az elnökök, de a hivatal nem néz a körmükre. Könyebb a kollektív büntetés.

 • User
  Dátum: 2023. június 21., 20:58
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Valaki adjon választ arra hogy a Közmüvek miért nem a lakók-al kötnek szerzödést ugy mind a villany vagy a gázszolgáltató . igy könyebben perbe tudná adni az adósokat , nagyon sok városban igy van , havonta bediktálják a fogyasztást , három havonta leolvassák. NA most itt a BÖKKENÖ , nem tudna a lakókkal VESZTESÉGET fizettetni , mert nem tudna hivatkozni a fö vizórára , csak azt a vizmennyiséget tudná megfizettettni ami befolyt a házba tehát NINCS veszteség , Ez igy nagyon nem jó a helyi maffia Közmüveknek , rengeteg pénztöl esnének el , kiszámlázzák a be nem folyó vizet és a kinem fólyót , hmmm valaki érti ?? nagy a biznizz de csak Sepsi-n , de majd Dan Tanase -kibogoztatja

 • User
  Dátum: 2023. június 22., 8:39
  ÉRTÉKELÉS: 2

  S aki rendesen fizet azzal mi lesz? Vagy bokrostól lövik a nyulat? Rákényszerítenek hogy magam hajtsam be az adósággot a nem fizető szomszédoktól?

  • User
   Dátum: 2023. június 22., 11:46
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Ameddig nem alakítják át a vízhálózatot, hogy minden lakásnál az óra és a fő csap az ajtón kívül legyen addig nehéz megoldani, hogy csak a nem fizetőket zárják ki. Az átalakítás pedig a lakóközösség dolga. Ilyen a közös élet…