Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Waldorf-osztály indul Kézdivásárhelyen

Waldorf-osztály indul Kézdivásárhelyen Kovászna megye

Ősztől a kézdivásárhelyi Dr. Csiha Kálmán Református Kollégiumban Waldorf-előkészítő osztály indul. A részletekbe Farkas Ferenc iskolaigazgató avatta be lapunkat.

 

A Waldorf-osztály létrejötte a szülői közösség kérésére történt, jegyezte meg elöljáróban Farkas Ferenc. „A tanintézményünkhöz tartozó Bóbita Óvodában évek óta működik Waldorf-csoport, és a szülők kérése volt, hogy biztosítsuk a gyerekek számára a folytatást. Ezért másfél–két éve elkezdtük az engedélyeztetési folyamatot” – osztotta meg lapunkkal az igazgató.

Megjegyezte, kicsit megcsúszott a dolog, utolsó percben kapták meg az engedélyt. „Április elején járt itt a minőségi bizottság, megnézték a helyet, felmérték és elfogadták a tanintézményünk által biztosított feltételeket. Ezt követően, az elmúlt hét folyamán megkaptuk a minisztériumi engedélyt, csütörtökön Kézdivásárhely tanácsának döntése értelmében az osztályt bevették a helyi oktatási hálózatba, majd a megyei tanfelügyelőség jóváhagyását követően pénteken tizenhárom gyereket beírattak az ősztől induló osztályba, amely elméletileg már működőképes” – sorolta.

Hozzátette, nem késtek el azok a szülők, akik gyereküket a Waldorf-előkészítőbe szeretnék íratni. „Szeptember 1-je és 8-a között lesz lehetőség a további iratkozásra, még kilenc helyünk van az osztályban” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások