Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16:15 Teddy mackó karácsonya (románul beszélő norvég családi film), 16:30 Hófehérke és a hét törpe (magyarul beszélő amerikai rajzfilm), 18:00 Fekete Párduc 2. (magyarul beszélő amerikai akció-kalandfilm), 18:00 A menü (román feliratos am. horror–vígjáték), 21:00 Vérapó (magyarul beszélő am. akcióthriller).

TORTOMA ÖNKÉPZŐKÖR (534.)

Ma 19 órától a baróti művelődési ház Bodosi Dániel-termében A székelyföldi sajtó jelene és jövője címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete képviselőivel. A találkozón bemutatják tíz ország magyar újságírói által írt, az egyesület által kiadott könyveket: Gúnyhatár – Léphaft karikatúrák körülírva (2021), Múltból jövendőt – történelem hazulról (2021) és Kárpátországi téridő. Nagyjaink Szent Istvántól Kányádi Sándorig (2022). Meghívottak: Galbács Pál, Schaffhauser Ildikó és Szekeres Attila. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

VIGADÓ MOZI

A kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében december 7-én, szerdán 19 órától a Fűző című osztrák, francia, német történelmi drámát vetítik. Jegyár: 10 lej. Regisztráció és további tájékoztatás a 0730.600.279-es telefonon.

TÁNC

A Háromszék Táncegyüttes ma 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében mutatja be új előadását, a Könczei Árpád rendezte Tragédiát. A következő előadás december 7-én, szerdán 19 órától lesz ugyanott, majd 27-én és 28-án a karácsonyi ünnepi program részeként látható. Az Átöltözés című előadást (rendező-koreográfus: Ivácson László) Kézdivásárhelyen, a Vigadó nagytermében december 12-én 19 órától, illetve Sepsiszentgyörgyön december 29-én, a karácsonyi ünnepi program részeként játsszák.

KÖNYVBEMUTATÓ

* Ma 17 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében Száva Csanád író Kevin és a bűvös malom című gyermekirodalmi kötetét mutatják be. A szerzővel és Dávid-Kátai Eszterrel, a kötet sepsiszentgyörgyi illusztrátorával Tamás Dénes író beszélget. A kötet a helyszínen megvásárolható.

* December 7-én, szerdán 17 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében Tapodi Zsuzsa irodalomtörténész és Sepsiszéki Nagy Balázs néprajzkutató bemutatja Józsa Attila Gyermekláncfű. 77 mese Hetedhétországból című meséskönyvét. Jelen lesz Nagy Ilka Uzonka, a meséskönyv diák illusztrátora. Közreműködik a Tekergők kisegyüttes, mely gyermekdalokkal színesíti a rendezvényt.

* December 8-án, csütörtökön 18 órától a dálnoki Gaál-kúriában bemutatják dr. Kicsi Sándor Történetek Dálnokról című, az ARTprinter Kiadónál most megjelent könyvét. A könyv összeállítója, szerkesztője Zsigmond Győző. Közreműködik Csiszér Gábor, a házigazda intézmény igazgatója, Marti István, a falu polgármestere, Marosi Károly lelkész és a Harmónia kórus.

* December 9-én, pénteken 19 órától a Vigadó dísztermében Szöllősi Mátyás magyarországi költő, fotóművész Szabad című verseskötetét mutatják be. A szerző beszélgetőtársa: Dimény-H. Árpád költő.

ELŐADÁS

* December 8-án, csütörtökön 19 órától a kézdivásárhelyi Warrior Functional Fitness edzőteremben (az Ady Endre és a Ráczok utca kereszteződésénél) a Spartan AGOGE 2022-es verseny résztvevői, Tankó Imola és Katona Csaba mesélnek tapasztalataikról, feladatokról, arról, hogyan és miként teljesítették az eddigi legmerészebb kihívásukat: miként bírtak ki több mint 60 órát folyamatos terhelés alatt, alvás és élelem nélkül, minimális folyadékbevitellel a felvidéki hegyekben, fagypont alatti hőmérsékletben.

* December 8-án, csütörtökön 18 órától a sepsiszentgyörgyi Fidelitas Hotel konferenciatermében Varga Csaba nagyváradi építész, hegymászó nyújt betekintést a nyolcezresek világába. Az élménybeszámoló alatt elkalauzolja a résztvevőket Nepál és Pakisztán vidékeire. Az előadás folyamán a 2021-es expedíciók kerülnek részletes bemutatásra, ezekről filmes beszámolót láthatnak az érdeklődők. Varga Csaba 2021-ig összesen öt, nyolcezer méternél magasabb hegycsúcs tetején állt – kisegítő oxigénpalack használata nélkül. Ezzel jelenleg ő a legtöbb nyolcezres csúccsal rendelkező, élő magyar hegymászó. Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze: https://forms.gle/mgd8drxUCb36knif6.

ZENE

Erdélyben turnézik Peller Károly és Kalocsai Zsuzsa, a Budapesti Operettszínház énekesei, illetve Gergely Róbert táncdal- és popelőadó. A Székely Mikó Kollégium konferenciatermében december 17-én 19 órától lépnek fel. Jegyet elővételben a Treff utazási irodában lehet vásárolni 40 lejért. Jegyinfó: 0746.208.811.

TUDÁSTÁR

December 8-án, csütörtökön 18 órától a Vígadó Művelődési Ház nagytermében, a Tudástár legújabb meghívottjai a sepsiszentgyörgyi BRVLG (borvilági) együttes lesz, akik Bordalok útján címmel mutatják be a 2020 tavaszán megjelent, Nemcsak borivóknak című lemezüket, melyet a Petőfi-emlékév kapcsán kiegészítettek a költő bordalaival, így emlékeznek és egyben tisztelegnek munkássága előtt.

Előadják: Orbán Ferenc (ének, gitár, mandolin), Gábor Szabolcs (szaxofon), Gyergyai Szabolcs (basszusgitár) és Pál Gábor (dob).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük