Felhívás!

A teremtés csodája

A teremtés csodája Kovászna megye

Alsócsernáton református templomát gyermeksereg töltötte meg hétfőn, a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye által szervezett Kálvin-hét gyermeknapján.

A résztvevő mintegy 170 gyermek különböző egyházközségekből lelkipásztora vezetésével érkezett, tovább éltetve az immár hagyományossá vált rendezvénysorozatot. Marosi Károly dálnoki tiszteletes gitárral kísérte a ráhangolódó éneklést, a teremtés történetét Takács Lajos helyi lelkipásztor hozta közel a gyerekekhez, bevezetve a csoportos foglalkozásokat. Balogh Zoltán kovásznai esperes és Simon Kató Barna katekétikai előadó köszöntő szavai után a teremtés hat napja mintájára a jelenlevők hat csoportba osztva ismerkedett meg a lelkészek által irányított történetekkel.

Bardócz Csaba ikafalvi lelkipásztor vezette „Az első reggel” témájú csoportot, Raff Róbert, a berecki református missziói egyházközség lelkésze az „Ég és föld” témájával foglalkozott, a Kisborosnyón szolgáló Székely Róbert csoportjában a „Teremjen a Föld” témát boncolgatták. „Ragyogj, csillag” vezetőmotívummal keltette fel a kíváncsiságot a Marosi Károly által irányított foglalkozás, majd Simon Kató Barna „Minden az emberé” csoportja zárta a tevékenységet.

A végén a gyerekek rózsát ültettek, majd a Kovács Panzióban közösen elfogyasztott ebéd és ima zárta az együttlétet. A Kálvin-hét programja ma Orbaiteleken folytatódik az ifisek napjával. 

Biró Erika

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.