Felhívás!

Erdővidék ismét összefog

Erdővidék ismét összefog Kovászna megye

Tegnap megkezdődött, és két héten át tart Erdővidéken az az adománygyűjtés, melyet a Gondviselés Segélyszervezet szervez a 42 éves, bibarcfalvi Bedő Csongor számára, akinek háza június 8-án súlyos tűzkárt szenvedett. A ház újjáépítéséhez előreláthatólag mint­egy 40 ezer lejre lesz szükség.

Bibarcfalván a presbiterek már korábban, több mint egy hete folytatják a gyűjtést, a többi településen a következő személyek vállalták el ennek a feladatnak az elvégzését: Bodosban a református nőszövetség tagjai, Felsőrákoson Lőrincz Melinda és Ferencz Tímea, Köpecen a református egyházközség és a Köpecért Egyesület önkéntesei, Miklósváron Elek Natália és Barabás Brigitta, Nagyajtán az unitárius egyházközség önkéntesei, Középajtán a református egyházközség önkéntesei, Bölönben az unitárius és a református egyházközségek önkéntesei, Vargyason a Reménység Nyugdíjas Klub tagjai, illetve Szász Ilonka és Román Attila, Olaszteleken Albert Iluska, Bene Sárika és Máthé Emőke, Bardocon Lázár Laura, Tókos Edit, Balázsi Dorka, Lázár Kata, Erdőfülén a Kormos Egyesület tagjai és Bandi Júlia Johanna, Székelyszáldoboson Farkas Enikő Vilma és Farkas Andrea, Nagybaconban az Őszicsokor Nyugdíjas Klub tagjai, illetve Keresztes-Veres Judit, Kisbaconban Benkő Judit Edit, a Bodvaj Egyesület munkatársa, Magyarhermányban a református egyházközség önkéntesei, Szárazajtán a református nőszövetség tagjai, Baróton Bogyor Anna, Demeter Zoltán, Egyed Emőke, Gaál Zelma, Kolumbán Imre, Kosztándi Krisztina, Lázár János, Mihály Klára, Molnár Ibolya, Pájer György, Szabó Simona, Tóth Beáta, illetve Tranculov Ilona vállalt fel egy-egy utcát, városrészt vagy tömbházat. Az önkéntesek sora még bővülhet. Ürmösön, Szabó Előd unitárius lelkész javaslatára, a július 12-i testvértelepülések találkozója alkalmával tartandó hálaadó istentisztelet keretében fognak adományokat gyűjteni. Akiket nem találnak otthon, de segíteni szeretnének, pénzbeli adományaikat munkanapokon a baróti polgármesteri hivatal titkárságán Deák Erikánál, illetve Szakács Emesénél, valamint a gyűjtés szervezőinél, Demeter Zoltánnál és Pájer Györgynél adhatják le.

A tűzkárosultnak a pénzbeli adományokon kívül építőanyagokra (faanyag, cserép, tégla, homok, cement, betonvas, …) és kétkezi munkásokra, illetve bútorokra (konyhabútor, ruhásszekrény, szőnyegek, edények) van és lesz szüksége. Ebbéli felajánlásaikkal kapcsolatosan hívják Barthalis Zoltán gondnokot a 0740.650.073-as, illetve Fancsal Zsolt lelkészt a 0743.031.141-es telefonszámon. Kérik, előre egyeztessenek velük, hogy csak a tűzkárosult számára szükséges adományt vigyenek. Számlaszám: Bedő Csongor, OTP Bank Romania SA, baróti fiók, RO69 OTPV 3000 0122 8962 RO01 (lej), RO26 OTPV 3000 0122 8962 EU01 (euro).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.