Felhívás!

Veszélyes az építőipar

Veszélyes az építőipar Kovászna megye

Idén, az első félévben egy halálos munkabaleset történt Háromszéken – tájékoztatott Ördög Lajos, a Kovászna Megyei Munkafelügyelőség vezetője, aki a statisztikák alapján úgy látja, az építkezési szezonban növekszik a munkabalesetek száma.

Áprilisban erdőkitermelésben vesztette életét egy személy, a kivizsgálás még zajlik ugyan, de Ördög elmondása szerint nagy valószínűséggel munkabalesetről beszélhetünk.

– Januárban 1 munkabalesetet jegyeztünk fel, februárban ez a szám 5-re, márciusban 2-re, áprilisban 2-re volt tehető, ebből egy halálos, illetve májusban 4 baleset történt. Mi csupán a halálos munkabaleseteket vizsgáljuk ki, a többit a cégek elemzik. Árkoson történt egy incidens, ahol egy személy az építkezés helyszínén alázuhant a magasból. Ez nagy valószínűséggel nem volt munkabaleset. Az áldozat valakinek az ismerőse volt, arra járt, megnézte az új épületet, nekitámaszkodott a korlátnak, és leesett. Súlyos az állapota – részletezte a megyei munkafelügyelőség vezetője.

Lapunk arról is tudomást szerzett, hogy nemrég a megye egyik építőtelepén súlyos betonelem zuhant rá egy csernátoni fiatalemberre. Az áldozatot végül helikopterrel szállították Marosvásárhelyre: az esetet Ördög is megerősítette, részletezve, hogy pénteki értesülései szerint a személy állapota súlyos ugyan, de életben van, így még mindig a munkáltató cég vizsgálja a baleset körülményeit.

– A statisztikát elemezve azt látjuk, hogy amikor beindul az építkezési szezon, megnő a munkabalesetek száma. Annak ellenére, hogy nagyon odafigyelünk az építőiparra, jelenleg is zajlik egy munkavédelmi kampányunk, és számos ellenőrzést tartunk, előfordulnak balesetek – összegzett Ördög.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások