Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Medvelevél” az Európai Bizottságtól

Örömmel vették tudomásul Székelyföld falvainak lakói, hogy a törvényhozás felsőházában, az RMDSZ javaslatára elfogadtak egy módosító javaslatot, amely a következő öt évben levette volna a medvét a szigorúan védett fajok listájáról, és megengedte volna, hogy az emberi élet védelmében, valamennyi észszerű vadászattal, normális egyensúlyt lehessen tartani. Aztán gyanúsan csend lett…

 

Hirdetés
Hirdetés

Hogy mi az oka ennek a csendnek, annak Benkő Erika parlamenti képviselő járt utána. Kiderült, hogy a felsőházi vitát követően, az állatvédő szervezetek, élükön a befolyásos WWF-fel (World Wildlife Fund – a világ legnagyobb természetvédelmi szervezete) „fellármázta” az Európai Bizottságot (EB), hogy itt a törvényhozás a medvék kiirtását teszi lehetővé. A mindenen évekig gondolkodó EB tüneményes sebességgel levelet intézett Románia állandó brüsszeli nagykövetéhez, amelyben emlékeztetik a román hatóságokat, hogy az egyik európai irányelv „szigorúan védett” fajnak nyilvánítja a barnamedvét, amelynek vadászata „szigorúan tilos”, kivéve egyes sajátos, a mellékletben felsorolt eseteket.

– Én ezt rendkívül igazságtalannak tartom, hisz nekik összehasonlítási alapnak a francia-spanyol határ hegyeiben élő medvék vannak. A több mint 400 kilométer hosszan elnyúló, csaknem kétmillió hektáros Pireneusokban – írd és mondd – 16 medve él. Azokat valóban védeni kell, de itt nem ez a helyzet. A polgármesterek, a gazdák, a vidéki emberek joggal elvárják, hogy oldjuk meg a problémát, de az EB „medvelevelétől” annyira megszeppent mindenki, hogy már beszélni sem akarnak róla – mondta el megkeresésünkre Benkő Erika.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 19., 8:00
    ÉRTÉKELÉS: 4

    A képviselő asszony is rátelepedett a medve témára? Választások közelednek, vagy mi? Annyi egyéb sürgős dolog lenne, amit meg kellene oldani, azokkal senki sem foglalkozik.

  • User
    Dátum: 2019. december 19., 11:54
    ÉRTÉKELÉS: -4

    O, csakugyan. A Pireneusokban csakugyan vedeni kell a medvet, mert ott tobb mint 400 kilometeren elnyulo teruleten elnek. Es mondd , Romaniaban a Karpatok gyuruje hany kilometeren terul el ?! Itt miert engedelyeztetek az orankent 3 hektar erdo kivagasat, hiszen amig ez nem volt igy, addeg a medvek senkit nem zavartak. Miert nem az erdovagasok megallitasa mellett lobbizik, a kedves holgy, ha mar ennyire torodik az embertarsaival ?! Errol beszeltem en latjatok, kedves olvasok, a multkori hozzaszolasomban. Hiszen ha ezt Johannis elnok, vagy barmely miniszter ala meri irni igy nektek, az az E.U. bizottsaga elott fog felelni, e felelotlen tetteert. Mert igen is, a medve kipusztulofelben levo vedett allat, es az is marad ! Ha tetszik ez az UDMR-nek, ha nem. Es minden egyes termeszetbarat neveben koszonjuk a World Wildlife Found-nak, hogy segelykialtasainkat meghallgatta es kozbe is lepett az E.U.-nal ! Ne hagyjatok magatokat emberek a hazug UDMR altal befolyasolni. Mentsuk meg Romania vadvilagat es medveit, amig meg nem keso ! Minden egyes termeszetbaratnak, termeszetvedo szervezetnek, es maganszemelynek, akik folkaroltak a romaniai medvek es erdok (mar ami meg megmaradt beloluk!) megmenteset es tamogatjak akcioinkat, szivbol KOSZONJUK !!!

  • User
    Dátum: 2019. december 19., 14:10
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Hát kedves, nem kedves nevét nem vállaló hozzászóló, jó lenne a sok JÓTANÁCS helyett amit az RMDSZnek osztogatsz befogadnál egy pár medvét az otthonodba és megtanítanád a helyes viselkedésre, hogy mikor szabad emberrel BARÁTKOZNI és mikor illik valakinek a jószágait kostolgatni, netán tömegesen kiirtani. Azért megnézném, hogy mit csinálnál az itteni parlamentben ezek között, hány beadványt tudnál eredményesen lenyomni a torkukon .

  • User
    Dátum: 2019. december 21., 18:25
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Hat draga kedves, vagy ahogyan temagad irtad nekem, nem kedves baratnom. En egy medvet sem viszek haza, es senki mas nem kell medvet hazavigyen. Hiszen pont errol beszeltem, es ezert lobbizok a termeszetvedok mellett, es nem gyozom elmondani, hogy a medveknek az erdoben a helye, es a gond pontosan ezzel van, hogy evrol evre kevesebb az erdo az irdatlan vagasok miatt. De ugy latszik, hogy egyes embereknek, a magyart magyarra, le kell forditani ! Es ha mar ilyen eredmenyesen tudsz beadvanyokat lenyomni az itteni parlamenteseknek a torkukon, ahogyan hozzaszolasodban temegad irod, akkor kerlek, egy olyat is nyomjal mar le nekuk, amiben a szulofolded erdoit vedelmezed. Csak nagyon vigyazzal veluk, mert egyesek kozuluk „veritabile maffioso”-k . Ezekkel nagyon vigyazzal, nehogy neked nyomjanak le valamit a torkadon.