Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Radnóti-versek a Napkapuért

Radnóti-versek a Napkapuért Kultúra

Radnóti Miklós megzenésített verseit adta elő kedden este Tulit Éva Szilágyi Zsolt Herbert kíséretével a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. A jótékonysági est bevételét csemetevásárlásra fordítják a szervezők. Tulit Éva néhány tűzzománcból készült, Radnóti-versek ihlette munkáját is áruba bocsátotta a cél érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

A művészek fellépése előtt Szebeni Zsuzsa, a Balassi Intézet vezetője ismertette a Napkapu-programot, melynek ötletgazdája Tulit Éva, aki megunta a klímavészhelyzet miatti tétlen kesergést, és gyermekei érdekében cselekvésre szánta el magát: Szentgyörgy határában egy hektáron adományokból létesítene egy őshonos fafajokból álló ültetvényt – és minden bizonnyal meg is teszi, több száz gyerek önkéntes munkája által is.

A megzenésített Radnóti Miklós-versekből álló műsorba ékelődve Jean Giono Az ember, aki fákat ültetett című novelláját olvasta fel, amelynek főhőse egy egyszerű pásztorember, aki 40 évi csendes, de kitartó ültetéssel erdőt hozott létre. A faültetésre és a szintén a projekthez kapcsolódó, Péter Alpár képzőművész által tervezett Napkapu-emlékmű felállítására jövőben kerül sor, ez utóbbit a városi önkormányzat finanszírozza, és az ’56-os emlékparkban kap majd helyet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük