Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló hétvégére

Sportajánló hétvégére Sport

Zsinórban negyedszer Sepsiszentgyörgy ad otthont a női kosárlabda Román-kupa négyes döntőjének, viszont ez lesz az első alkalom, amikor két háromszéki együttesnek szurkolhatunk a legjobb négy között. A címvédő, négyszeres kupagyőztes Sepsi–SIC a szombati elődöntőben a Bukaresti Agronomiával csatázik, míg a Final Fourba először bekerülő Kézdivásárhelyi SE az FCC Baschet Arad csapatával harcol a döntőbe jutásért.

Hirdetés
Hirdetés

Felhívjuk a szurkolók és kosárlabda-kedvelők figyelmét, hogy a Román-kupa négyes döntőre csak a mérkőzések előtt, a helyszínen, a Sepsi Arénában vásárolhatnak jegyeket. A szombati elődöntőkre 20, a vasárnapi döntőre 15 lejbe kerül a jegy, míg a kétnapos belépő ára 30 lej. 18 év alatti személyeknek a belépés ingyenes.

A program: szombaton 16.30-tól FCC Baschet Arad – Kézdivásárhelyi SE; 19 órától Bukaresti Agronomia – Sepsi–SIC. Vasárnap 19.30-tól: döntő. A mérkőzéseket a FRB TV élőben közvetíti.

A szurkolók a városi autóbuszokkal is kijuthatnak a négyes döntő mérkőzéseire. Szombaton 16 és 18 órakor, valamint 18.30-kor, vasárnap pedig 18.30-kor és 19 órakor indulnak járatok a Gólya utcai végállomástól.

Utánpótlás kosárlabda

Hétvégén a Sepsi–SIC tizennégy év alatti kosárlabdacsapata is pályára lép a Sepsi Arénában. Szombaton 13.30-tól a CSM Ploiesti ellen, míg vasárnap 15 órától a Bukaresti Olimpia ellen játszanak a kis zöld-fehér mezesek. Az érdeklődők ezekre a meccsekre is kijuthatnak a megyeszékhelyi sportlétesítményhez: szombaton 13, vasárnap pedig 14.30-kor indul autóbusz a Gólya utcából.

Barátságos mérkőzés

A III. liga tavaszi rajtjára készülő Kézdivásárhelyi SE szombaton 11 órától a IV. ligás Sepsi OSK II-vel játszik felkészülési mérkőzést a Sepsi Aréna melletti sportbázison.

Teremlabdarúgás

A KSE Fustal szombaton 18.30-tól Karácsonkőre látogat, ahol a helyi Futsal Ceahlăul vendége lesz a másodosztályos pontvadászat rájátszásának 3. fordulójában.

Sportnap

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium fennállásának 160. évét ünneplő eseménysorozat zárómomentumaként február 15-én, szombaton sportnapra kerül sor a Szabó Kati Sportcsarnokban, amelyen az iskola jelenlegi tanulói különböző sportágakban mérik össze tudásukat a tanintézmény véndiákjaival.

A mikós sportnap tervezett programja: 9 órától ünnepélyes megnyitó, kezdetét veszi a minifocitorna; 11 órától kézilabda-mérkőzések; 11.30-tól kosárlabda-mérkőzések; 13 órától gálaműsor (véndiáktorna- és Sport All Z-Dance-táncbemutató); 14 órától döntők (mindhárom sportágban); 16.45-től díjkiosztó. Párhuzamos események: 11.30-tól József Álmos dedikálja A Székely Mikó Kollégium képes története című könyvét; 12 órától A Székely Mikó Kollégium egykori tanárai film vetítése (mindkét eseménynek a Sepsi OSK konferenciaterme ad otthont).

Jégkorong

Ma 18.30-tól újra összecsap a Steaua Rangers és a Galaci CSM a román jégkorong-bajnokságban, a fővárosi katonacsapat ideiglenes otthonául szolgáló kézdivásárhelyi műjégpályán. A belépő 10 lejbe kerül, 14 éven aluliaknak ingyenes. Ma 16–17.30 óra között lesz közönségkorcsolyázás, míg szombaton és vasárnap 11, 17 és 20 órától lehet igénybe venni ezt a szolgáltatást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük