Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Összetartozás sílécen

Hetedik alkalommal szervezi meg a Konzul-kupa amatőr síversenyt Hargitafürdőn Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szombaton. A szervezők örömére a napokban nagy mennyiségű hó hullott a helyszínen, így minden feltétel adott a Nemzeti Összetartozás Évének egyik kiemelkedő székelyföldi rendezvényének sikeres lebonyolításához. A megmérettetésen közel háromszáz versenyző részvételére számítanak, akik sífutásban és lesiklásban mérhetik össze tudásukat több korosztályban. „Marosvásárhelyről, Szovátáról, Borszékről, Gyergyóból, háromszéki településekről is érkeznek gyerekek, akik ezen az eseményen a sport révén is megtapasztalhatják az összetartozás érzését. Azt szeretnénk, hogy legyen a sí-sport igazi ünnepe ez a rendezvény – jelentette ki Tóth László főkonzul.

Visszasírják Dárdait

Dárdai Pál újbóli kinevezését javasolja a klubvezetésnek Erich Beer, a Hertha BSC legendás labdarúgója. „Pál ismeri a csapatot, beszéli a futballisták nyelvét, és ismét stabilitást adhat az együttesnek. És még mindig van szerződése a Herthánál” – nyilatkozott a Kickernek a 73 éves Beer, aki 253 mérkőzést játszott a Herthában, a német válogatottal pedig Eb-döntőben szerepelt. Dárdai 2015-től az elmúlt idény végéig irányította a berlini gárdát, majd Ante Covic váltotta. Őt Jürgen Klinsmann követte a poszton, aki kedden váratlanul lemondott a Bundesliga 14. helyén álló Herthánál.

Egy legendával kevesebb

Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában szerdán elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus. Határtalan kitartása, akaratereje, szorgalma és lelkesedése a magyar és a nemzetközi sportélet egyik legkiemelkedőbb egyéniségévé tette, a hetvenes években Magyarország egyik legnépszerűbb sportembere volt. Kilencszeres világbajnok, ötszörös világbajnoki ezüst- és ötszörös világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok. Minden idők legtöbb magyar bajnokságát ő nyerte a kenusok között: összesen 37 alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük