Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Visszatért a helyszínre

Mint arról már korábban beszámoltunk, augusztus elején Mikóújfaluban medve garázdálkodott: lebontotta egy istálló oldalát, és háziállatokat pusztított el. A település vezetősége rögtön a történtek után óvatosságra intette a polgárokat, illetve igyekeztek azonosítani a vadat.

Hirdetés
Hirdetés

Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere korábban lapunknak elmondta, a medve az istállót lebontva jutott az építménybe, ahol kecskét és bárányt ölt. A gazdaság a faluszélen található, az incidens után a kárt elszenvedő gazda villanypásztorral kerítette körbe a területet.

A településvezető azonnal riasztotta a falu lakóit, hiszen a támadás helyszínének közelében található a temető, ahová többen eljárnak.

Sikerült beazonosítani a medvét, az ugyanis az események után 48 órára visszatért a helyszínre.

– Azt tapasztaljuk, hogy hatékony volt a csendőrség elriasztó akciója, hiszen azóta nem tért vissza a medve. Ha újra visszatérne, a törvény értelmében már befoghatjuk, fülszámmal láthatjuk el, illetve elszállíttathatjuk. Ha ezek után is visszajön, akkor már fegyverrel lehet beavatkozni – elemezte Demeter.
Kifejtette, a temetőhöz vezető úton éjszaka járt-kelt a medve, a nyomok erre utaltak. Ki van világítva ugyan az említett útszakasz, de továbbra is azt tanácsolják a polgároknak, hogy ne járjanak arrafelé sötétedés után.

A polgármester rámutatott, a településen számos gazda villanypásztorral védekezik, talán ez is a magyarázata annak, hogy az elmúlt évekhez képest idén kevesebb a medvék okozta kár.

Ugyancsak tőle tudtuk meg, hogy idén a település közvetlen szomszédságában összesen 9 medvét számoltak meg, illetve vadon élő állatok megfigyelésére használt kamerákat is bevetettek, ezekkel figyelik az állatok mozgását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.