Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb mandátumra pályázik Tamás Sándor, sok nőt és fiatalt is indít a szövetség

Újabb mandátumra pályázik Tamás Sándor, sok nőt és fiatalt is indít a szövetség Kovászna megye

A Kovászna megyei tanácsosi listára jelöltek teljes csapatával és a megye parlamenti képviseletével a háta mögött Tamás Sándor tanácselnök ma sajtónyilatkozatot tett abból az alkalomból, hogy ő maga is iktatta jelölési dossziéját egy újabb mandátumra. A sajtótájékoztató szimbolikus helyszínen, a megyei könyvtárral, azaz a Székek egykori székházával a háttérben zajlott.

Hirdetés
Hirdetés

Választott szlogenje, a „bizalom és biztonság” alátámasztásául az ötödik mandátumáért induló Tamás Sándor elmondta, az RMDSZ politikai családja Háromszéken összhangot teremtett a magyar pártok között, „a béke szigetén”, ez pedig egyfajta bizalmat is eredményezett.

E gondolatmenet folytatásaként a háromszéki RMDSZ-es tanácselnökjelölt azt mondta, a társadalmi béke megőrzését tűzte ki célul, azzal együtt, hogy a bukaresti politikai élet teljes bizonytalanságot okoz az emberek mindennapi életében és a politikában is. Másik legfontosabb célként a szélsőséges erők előretörésének visszaszorítását fogalmazta meg. „Tudjuk hogy mit kell tenni és azt meg is tudjuk cselekedni” – jelentette ki a tanácselnök.

Rekordszámú fiatal és női jelölt a megyei tanácsosi listán

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete összesen 706 önkormányzati tisztséget pályáz meg, negyven településen van teljes tanácsosi listája, 37 polgármesterjelöltet indít. 128 jelölt 35 év alatti, a megyei tanácsosi listára közülük minden eddiginél többen kerültek fel, arányuk 18%. 150 nő indul a választásokon – ez is rekord –, 139-en a helyi tanácsosi listákon.

Két polgármester asszony újrázna, Uzonban és Málnáson. Új polgármesterjelöltként Gidófalván Porzsolt Leventét, Csernátonban Mágori Istvánt, Bölönben Ferencz Zoltán jelenlegi alpolgármestert indítja az RMDSZ. Idén a Szövetség színeiben méretkezik meg a korábbi független ozsdolai polgármester, Pénzes Ágoston.

Esztelneken nem nevesített polgármesterjelöltet az RMDSZ, de támogatja Salamon Balázs korábbi EMSZ-es, most függetlenként induló jelöltet, a tanácsosi lista pedig most egységesen az RMDSZ-t képviseli, bár összesíti mindkét párt képviselőit. Hídvégen és Előpatakon nincs jelöltje a szövetségnek, csak tanácsosi listát állít, mert e helységekben túl alacsony a magyarság számaránya. 

Újságírói kérdésre Tamás Sándor részletezte a jelöltállítás módját is: a fiatalokat a Komitátusz Egyesület jelölte a tanácsosi listákra, egyébként pedig a jelölés 2000 óta ugyanazon bonyolult rendszer, illetve bizonyos algoritmusok alapján történik: számít az egyes régiók (Sepsiszentgyörgy, az Oltmente, Kézdiszék, Orbaiszék, Erdővidék) által hozott szavazatszám, a lakosság aránya, a városok és a környező falvak pedig külön-külön is megmérettetnek.

Fotó: Bodor Tünde

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. április 25., 20:34
  ÉRTÉKELÉS: 46

  Vejkó, anyós, osztálytárs, rendszer hátán élő alkalmazott… kb röviden ez a lista, élen a 30 éves tapasztalattal rendelkező megélhetési politikussal.

 • User
  Dátum: 2024. április 26., 7:47
  ÉRTÉKELÉS: 21

  A nyugdijas apu vagy anyu atadja helyet a fianak vagy lanyanak, tehat ez az egesz bagazs ugyanaz 35 eve mar.Elment az embernek a kedve is mar az RMDSZ halatan.Gyokeres valtosztatas kellene, hiszen ezek nem nyugdijas posztok hanem negyevente a nagykozonseg valasza meg jeloltjeit – nagyjabol ugy nesz ki ugyanazokat.Oszelehetne hasonlitani tan Oroszorszagal ahol ugyanaz a Putyin elnok uralkodik mar ket evtizede.Jo belatom voltak megvalositasok is de akinek mar egy ket mandatuma volt az hatrabb kellene aljon es engedje a fiatal elmeket ervenyesulni!!!

 • User
  Dátum: 2024. április 26., 13:35
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Ha már ilyen szépen össze vergődött a csapat; miért nem szerveznek egy közösség találkozót a falusi kultúrotthonban is?Had találkozzunk a jövendőbeli képviselőkkel,ahol meg ossztanak a jövőbeli terveket el kezeléseket.Es ők is meg hallgatnak a szavazók elképzeléseit gondjait.Mert így azt se tudjuk, hogy kire szavazunk!

 • User
  Dátum: 2024. április 27., 7:04
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ne tudok rola hogy valamelyik torveny tiltana de mit keres ott egy radional dolgozo csaj? Milyen hitelesseggel tud meg dolgozni a mediaban? A regioradio minden honapban penzt kap a baroti hivataltol hogy a polgarmester elo adasban bohockodjon.

 • User
  Dátum: 2024. április 28., 10:17
  ÉRTÉKELÉS: 11

  A szelfikirályno ismet a szinte lep. Negy eve szinten bejutott a megyei tanacsba, de nem vette az a mandatumat, mert ragaszkodott a bukaresti barsonyszekhez, ahol negy even keresztul csak szelfizgetett.
  Itt latszik, h a pozicio a fontos.

 • User
  Dátum: 2024. április 29., 14:51
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Elénk tesznek egy nagy listát, hogy szavazzuk meg! De, például, a baróti rmdsz listából esetleg 3-4 személyre ütném rá a pecsétet, a többire nem! Meg kellett volna már rég módosítani a választási törvényt! Így nem jó, s akkor ne csodálkozzanak, hogy a választó polgárok fele sem megy el szavazni. Mert itt csak szavazásról van szó, és nem választásról!