Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még az idén átadhatják a sepsiszentgyörgyi megyei kórház új sürgősségi osztályát

Még az idén átadhatják a sepsiszentgyörgyi megyei kórház új sürgősségi osztályát Kovászna megye

Már csak a hatósági engedélyeztetés van hátra a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház új sürgősségi osztályának megnyitás előtt, amelynek átadási határideje ez év vége.

Hirdetés
Hirdetés

Kívül-belül a befejezéshez közelednek a munkálatokkal a Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház udvarán újonnan épített sürgősségi osztálynál: az épület előtti részt már leaszfaltozták, illetve túl vannak az ajtók, ablakok beszerelésén, a meszelésen, és működőképes a fűtés- és a szellőztető rendszer is. A röntgengépnek és a komputertomográfnak helyet adó terem előkészítése és a beszereléséhez szükséges lépések is megtörténtek.

Fotó: Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház/Facebook

Következik az engedélyeztetési folyamat – tájékoztatott a kórházvezetőség. Elviekben kitűzött átadási határidőként marad 2024 vége, de ez attól is függ, hogy milyen ütemben történik meg a hatósági engedélyek beszerzése – tekintett előre kérdésünkre András Nagy Róbert kórházmenedzser.

Háromszoros befogadóképesség

Tavaly a kórház sürgősségi osztályán 36 500 személyt láttak el, igaz, csak az esetek kétharmadában volt szó valóban gyors beavatkozást igénylő vészhelyzetről. Az új sürgősségi osztálynak a jelenlegihez képest háromszoros lesz a befogadóképessége, a mostani 320 helyett 1000 négyzetméter lesz az alapterülete. Elégséges lesz-e a mostani személyzet ehhez a kapacitáshoz – érdeklődtünk a kórházmenedzsertől, aki azt felelte: „a személyzetet a struktúrához fogjuk alakítani, de elsődleges a belső folyamatok átszervezése. Azután fogjuk látni, ha esetleg valahová még szükséges az eddigihez képest plusz személyzet.”

Fotó: Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház/Facebook

Az új sürgősségi osztály építésére a kórházat fenntartó Kovászna Megye Tanácsa pályázott európai uniós finanszírozásra a Regionális Operatív Programon belül. Amint elkészül a beruházás és a költözés után felszabadulnak a jelenlegi sürgősségi terei, ott megkezdik a kórházi labor végleges helyének a kialakítását.

Fotó: Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások