Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Saját polgármesterjelöltet állít Sepsiszentgyörgyön az MPE

Saját polgármesterjelöltet állít Sepsiszentgyörgyön az MPE Kovászna megye

Erőss Bulcsú személyében saját polgármesterjelöltet indít Sepsiszentgyörgyön a Magyar Polgári Erő párt a júniusi helyhatósági választásokon.

Hirdetés
Hirdetés

Kulcsár Terza József parlamenti képviselő, a Magyar Polgári Erő (MPE) ügyvezető elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, nem különutas politizálást akarnak, hanem a magyarságért tenni. A júniusi helyhatósági választásokon a „magyar nemzetben gondolkodókat szólítják meg”. Szerinte magyar ember nem szavazhat román pártra, és nem is indulhat ilyennek a színeiben, ezt árulásnak is lehet nevezni, mert a román pártok nem foglalkoznak a magyar ügyekkel.

Ha Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Szatmárnémetiben, Nagyváradon nem is veszélyeztetik jelöltállítással a magyar képviseletet, ahol ez a veszély nem áll fenn, vagyis a Székelyföldön megméretkeznek az önkormányzati választásokon – jelentette ki a pártelnök, aki szerint saját szakembereivel az MPE konstruktívan hozzá tud járulni a háromszéki megyeszékhely fejlesztéséhez, ahol „jelenleg is nagy gondot jelentenek az alacsony fizetések, a befektetők hiánya, vagyis bőven van még munka”.

Megtudhattuk, Erőss Bulcsúra esett a polgármesterjelölti választásuk, ugyanakkor az MPE teljes tanácsosi jelöltlistát is állít a városban és legalább öt személyt szeretne is bejuttatni.

Bemutatkozásában Erőss Bulcsú elmondta, ugyan tősgyökeres szentgyörgyi, de közel húszéves magyarországi kitérő után tért vissza és telepedett le újra szülővárosában. Mint megtudhattuk, a Székely Mikó Kollégiumban érettségizett 1995-ben, a Pécsi Tudományegyetemen, majd a budapesti Corvinus egyetemen szerzett oklevelet. Magyarországon családi vállalkozása volt, de a közéletben is tevékenyen részt vett, a Jobbik színeiben egy Veszprém megyei város polgármesterjelöltjeként is megméretkezett, Pápán önkormányzati képviselő volt. 2013-ban azonban kilépett a pártból.

Erőss Bulcsú úgy véli, hogy „két Szentgyörgy van: a belvárosi és a külvárosi, itt élnek a »körön kívüliek«. Ezt a kettősséget szeretném megszüntetni”.

A továbbiakban bemutatták az MPE városi tanácsosi lista élére kerülő jelölteket, Nagy Gábor Leventét (a Magyar Erdélyért Egyesület közgazdász elnökét), Miklós András szotyori falufelelőst és Kurtuly Istvánt.

Háromszék több településén még jelenleg is folynak a tárgyalások a jelöltek személyéről, de annyi biztos, hogy Sepsiszentgyörgy mellett az MPE Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Baróton is indít polgármesterjelöltet.

Képünkön balról jobbra: Kurtuly István és Nagy Gábor Levente tanácsosjelöltek, Kulcsár-Terza József, Erőss Bulcsú, Miklós András.

Fotó: Bodor Tünde

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások